Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291846 wyników
Przepis na chleb farmerski z automatu
Kanapki w kolorze green…Fragment
() Uważała, że wszyscy mają o niej jak najgorszą opinię, i bardzo by się zdziwiła, gdyby wiedziała, że ludzie wcale jej nie oceniają jednoznacznie. Jej szczere wypowiedzi kazały niektórym mniemać, że dziewczyna ma własne zdanie niemal na ...
Kuchennymi drzwiami
Bez mięsa
,
Sery
,
śniadanie
,
Awokado
,
Kanapki
,
Chleb
Pasta z jarmużu z czosnkiem i surowymi ziarnami konopi
Dziś będzie krótko i konkretnie. Oto zielona pasta z jarmużu, którą możesz posmarować krakersy, chleb, lub po prostu zjeść ją samą. Najlepiej paluchami, oblizując je póżniej. Składniki na pastę: 6 garści jarmużu 4 małe ząbki czosnku 2 łyżki lnu mielone...
Niemięsojadka
Uncategorized
¡Viva España! Edycja II - Podsumowanie akcji
Dzień dobry,Już po raz drugi czerwiec upłynął nam pod znakiem gorącej i kolorowej hiszpańskiej kuchni. Dziś zapraszam Was na podsumowanie akcji. W tym roku udało nam się zebrać 27 wyśmienitych przepisów na hiszpańskie przystawki, zupy, dania z mięsem, ...
Chilli, Czosnek i Oliwa | blog kulinarny
Akcja kulinarna
Turecka sałatka z ciecierzycą
Kuchnia turecka to nie tylko kebab. Jest niezwykle bogata i różnorodna. W średniowieczu karawany z orientalnymi przyprawami i jedwabiem sunęły przez Turcję z Indii i Chin do Europy oraz krajów arabskich. Sułtan nie tylko pobierał myto za transport, ale...
Smakowity Blog Kulinarny
Wegetariańskie
,
Dietetycznie
,
Sałata
,
Kuchnia turecka
,
Ciecierzyca
Pappa al pomodoro
Od stuleci włoskie gospodynie były mistrzyniami taniej kuchni – wiedziały jak z kilku składników przygotować doskonałe dania oraz jak zużyć resztki jedzenia, które zalegają w spiżarni. Tak właśnie powstał przepis na najsłynniejszą pomidorową zupę z Tos...
jadłonomia · roślinne przepisy
Zupy
Jemy czarniaka! Pieczony z oliwkowo-pomidorową kruszonką
Czarniak to ryba z rodziny dorszowatych, którą trzeba jeść, abypopularnydorsz mógł odetchnąć i zająć się podwodną prokreacją. Nazwano go może nieszczęśliwie, ale smakuje doskonale i jest niedrogi. Przede wszystkim jednak nie jest przełowion...
jadalne/pijalne
Bezmięsne
,
Oliwki
,
Chleb
,
Natka pietruszki
,
Ryba
,
Suszone pomidory
Tosty francuskie z bananami
Zaskakujące jakie decyzje muszą czasami podejmować mamy/rodzice. I nie mam na myśli niczego związanego bezpośrednio z kształtowaniem dziecka, ale z organizacją własnego czasu. Ja na przykład muszę z bólem wybierać czy uaktualnić bloga nowym wpisem, czy...
Good Cooking J
Dla dzieci
,
Słodkie
,
Grzeszki/Guilty pleasures
,
Wegetariańskie
,
Owoce
,
śniadnia
Chałka karmelowa
Chałka przypomina mi dzieciństwo. To relikt PRL, który nadal sprzedawany jest w piekarniach. Ale smak teraz kupionej chałki to już nie to samo co kiedyś. Dlatego jak mam na nią ochotę, nie ma wyjścia, przygotowuje ją sama. Niedawno natknęłam się na ory...
greenkitchenpl
Podglądamy grille Polaków
Majówka to każdego roku początek polskiego sezonu grillowego, który trwa przez wiosnę, całe lato i wczesną jesień. Zapach pieczonego mięsiwa rozchodzi się po ogrodach działkowych i terenach rekreacyjnych. Aż 75% Polaków grilluje przynajmniej raz w [......
Kulinarny Blog – wiesz jak gotować!
Różności
,
Grill
,
Kiełbasa
,
Karkówka z grilla
,
Potrawy z grilla
,
Cukinia z grilla
,
Kaszanka z grilla
,
Kiełbasa z grilla
,
Potrawy na grilla
,
Boczek z grilla
,
Jak grillować
,
Warzywa z grilla
,
Cebula z grilla
,
Co grillować
,
Dodatki do posiłku z grilla
,
Dodatki na grilla
,
Drób z grilla
,
Papryka z grilla
,
Piwo na grilla
,
Polski grill
,
Sezon grillowy
,
Skrzydełka na grilla
NA ZAKWASIE A UDAŁ SIĘ :)
Ogólnie mogę powiedzieć, że przepis zainspirowany jest przez stronkę : http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2010/09/chleb-orkiszowo-pszenny-na-zakwasie.html ,aczkolwiek zmieniony i urozmaicony.Zakwas wyhodowany również wg. zaleceń pracowni wypieków :&...
Reminiscencje smaku
Kuchnia
,
Chleb
Chleb pszenno - żytni na drożdżach
Wśród całej masy irytujących zdarzeń, które przydarzyły mi się w zeszły piątek było też jedno, które zirytowało mnie najbardziej i ma prawdopodobnie najdalej z nich wszystkich idące skutki (choć oczywiście nie ma szans na miejsce w rankingu prawdziwych...
Między ustami a ciosem patelnią
Chleb
Piknik, letnie plany i nowa ulubiona kanapka
Niektóre połączenia smakowe wychodzą na jaw przypadkiem i dziw cię bierze, dlaczego nie jadałaś tego wcześniej. Tak było z tą kanapką, urodziła się w spontanie ale tak zadziałała, że chciałam ją jeść (i zjadłam) znów jeszcze. Podstawą jest dobry, polsk...
Lakto Owo
Londyn
,
Plener
,
LATO
,
Kanapka
,
Jajko
Chleb pszenny
Świeży, pachnący chleb... coś niebiańskiego. Zapach kojarzy mi się z dzieciństwem, beztroską i czymś niesamowicie ciepłym i przyjemnym. Chleby z supermarketów również ładnie pachną, ale niestety mają też mnóstwo niepotrzebnych dodatków, a z kolej te z ...
Pasja Patki
Wypieki
,
Chleb
Chleb pszenny
Świeży, pachnący chleb... coś niebiańskiego. Zapach kojarzy mi się z dzieciństwem, beztroską i czymś niesamowicie ciepłym i przyjemnym. Chleby z supermarketów również ładnie pachną, ale niestety mają też mnóstwo niepotrzebnych dodatków, a z kolej t...
Pasja Patki
Wypieki
,
Chleb
InstaWeek z ciastkiem i herbata zimową
W tym tygodniu szaleństwo...DDokładniej brak szaleństwa... Wstaję rano i jest ciemno, przychodzę z pracy i jest ciemno. Trudno o zdjęcie i czas na gotowanie. Ale jak już dostrzegam chwilowe przebłyski światła, fotografuję i zjadam chętniej :)Taka twórc...
Notes From Eating
Różności
,
Kulinarne inspiracje
,
Przegląd talerzy
,
Instaweek
,
Kawa
,
Odpoczynek
Chleb z pszenicy płaskurki i mąki żytniej ( z licznymi dodatkami )
Witam.Zapraszam na przepis odjechanego chleba z mąki pszenicy płaskurki i mąki żytniej ( żurkowej ).Jak to zwykle u mnie bywa, nie umiem utrzymać się w ryzach przepisów , nawet swoich własnych, a w miarę rozwoju sytuacji ułańska fantazja wsadza mnie na...
Reminiscencje smaku
Kuchnia
,
Chleb
←
Poprzednia
306
307
308
309
310
Następna
→