Dzień Dobry słodka Barcelono! Poniższy wpis dedykuję głównie tym, którzy są głodni słodkiego początku dnia. W Barcelonie, tak jak i w całej Hiszpanii, śniadania zwykle jada się na słodko, a
Wakacje zainspirowały mnie kulinarnie i językowo, i takie wyjazdy lubię najbardziej, nowe miejsce, inna kultura, język i obyczaje, klimat, a co za tym wszystkim idzie - kuchnia.Kuchnię hiszpańską bardzo lubię od zawsze, język również, ale tym raz...
Lubię wyjeżdżać poza sezonem i w nietypowych porach. Tanie bilety, żadnych turystów, nie ma tłoku i kolejek. Listopad, początek grudnia, a potem styczeń i luty to dla mnie najlepsze terminy na zwiedzanie miast. Pierwsze moje wyjazdowe skojarzenia z His...
Ingredientes: arroz basmati bacalao en aceite de oliva tomates cherry aceite de oliva vinagre balsámico cebolla cortada en cuartos ajo sal pimienta negra orégano aguacate Składniki: ryż basmati dorsz w oliwie z oliwek Czytaj dalej
Ingredientes: un solomillo de cerdo tomates secos en aceite de oliva alcaparras sal pimienta negra Składniki: polędwiczka wieprzowa suszone pomidory w oliwie kapary sól czarny pieprz Preparación: Con un cuchillo hacer una abertura Czytaj dalej &...
Dzień dobry,Już po raz drugi czerwiec upłynął nam pod znakiem gorącej i kolorowej hiszpańskiej kuchni. Dziś zapraszam Was na podsumowanie akcji. W tym roku udało nam się zebrać 27 wyśmienitych przepisów na hiszpańskie przystawki, zupy, dania z mięsem, ...
I was thinking for a long time how I should start this post - should I write a long post about all changes and plans for future and by future I mean blog, work life or should I just post some recipe or write a "normal post". Anyway we're back and...