ZUCCHINII ROLLS WITH SUNFLOWER COTTAGE CHEESE AND SUN-DRIED TOMATOESMałe przekąski "na raz" są najlepszym sposobem na udany, imprezowy poczęstunek. Tego typu roladki można nadziać czymkolwiek. Goście będą bardziej skłonni sięgać po małe co nieco i kosztować kilku rzeczy po trochu. Miałam przygotować lazanię, jednak uznałam, że roladki, które będą je udawać są lepszym wyjściem. I nie myliłam się! Są bardzo smaczne i wciągają, jak na prawdziwą przekąskę przystało! Dzięki bazylii zyskały odświeżającą nutę, pomidory nadały słodkości a orzechowy twarożek dymnego aromatu. Urozmaicą każdy imprezowy stół!
Roladki z cukinii
Z twarożkiem ze słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią
* Scroll down for English version *
Składniki (15 - 20 sztuk):
Przygotowanie:
Umyć cukinię i odkroić jej końce. Pokroić ją w cienkie plastry za pomocą noża, lub gadżetów kuchennych (mandolina, obieraczka do jarzyn). Muszą być dosyć cienkie, ponieważ grube paski mogą cię łamać.
Każdy pasek posmarować serkiem, oraz nadziać pokrojonymi pomidorami i liśćmi bazylii. Zawinąć dokładnie w rulon i zabezpieczyć wykałaczką. Przechowywać w lodówce.
Smacznego!
***
Jeżeli zdecydujesz się wypróbować ten, lub któryś z moich pozostały przepisów, sfotografuj go i wyślij do mnie, aby zdjęcie mogło dołączyć do galerii zdjęć czytelników! Czekam na Twoje pyszne kadry pod adresem
oatmealandfigs@op.pl, bądź oznacz mnie na
Instagramie!
Vegan zucchini rolls
With sunflower cottage cheese, sun-dried tomatoes and basil
Ingredients (15 - 20 pieces):- 1 small zucchini:
- a few tablespoons of sunflower cottage cheese;
- a handful of basil leaves;
- a handful of sun-dried tomatoes.
Preparation:
Wash zucchini and cut off the ends. Cut it into thin slices using a knife or kitchen gadgets (mandolin, vegetable peeler). They must be pretty thin because thick straps can break.
Each strip spread with cottage cheese and stuff with sliced tomatoes and basil leaves. Wrap them in a roll and secure with a toothpick. Store in a refrigerator.
Enjoy! ***
If you decide to try this, or any of my remaining recipes photograph it and send me that picture, so it could join to the readers photo gallery! I'm waiting for your delicious cadres at oatmealandfigs@op.pl, or tag me on Instagram!