Dzisiejszy wpis jest zbiorem zaległych propozycji. Bardzo zapędziłam się z ostatnimi śniadaniami i zapomniałam, że materiały potrzebne do kolejnej, ósmej edycji
Projektu Śniadanie mam już od dawna zebrane. Zatem czym prędzej nadrabiam zaległości i przedstawiam Wam kilka pysznych śniadań, na które warto zwrócić uwagę :)
Pieczona Owsianka Marchewkowa
Wykonanie:Do owsianki dodałam 1 startą marchewkę i cynamon. Na wierzchu oprócz banana ułożyłam pestki dyni.
Baked Carrot Cake OatmealPreparation: I added to the oatmeal 1 grated carrot and cinnamon. I topped it with banana coins and pumpkin seeds.Pieczona Owsianka "Snickers"
Wykonanie:Do owsianki dodałam 1 łyżkę
masła orzechowego i 2 łyżki
pasty daktylowej (około 3 daktyle namoczone na noc w wodzie, a następnie rozgniecione widelcem). Po upieczeniu owsiankę posypałam
orzeszkami ziemnymi i polałam
sosem czekoladowym (1 łyżeczka kakao w proszku + 3 łyżeczki syropu klonowego).
Baked "Snickers" Oatmeal:Preparation: To the porridge I added 1 tbsp peanut butter and 2 tbsp of date paste (about 3 dates soaked in water overnight, then mashed with a fork). After baking, I sprinkled it with peanuts, and pour it over with chocolate sauce (1 tsp cocoa powder + 3 tsp maple syrup).Owsianka Makowa z Musem Rabarbarowym
Wykonanie:Owsiankę ugotowałam z 1 łyżką
masy makowej i szczyptą
cynamonu. Podałam z
bananem i
musem rabarbarowo-daktylowym.
Poppy Seed Oatmeal with Rhubarb MoussePreparation: I cooked porridge with 1 tbsp poppy seed filling and a pinch of cinnamon. I served with banana and rhubarb-date mousse.Migdałowe Pancakes z Borówkami
Wykonanie:Do ciasta dodałam kilka garści
borówek amerykańskich i 1 łyżkę
masła migdałowego. Podałam z
syropem klonowym, bananem, borówkami i truskawkami. Almond Blueberry Pancakes
Preparation:I've added to the dough a few handfuls of blueberries and 1 tbsp almond butter. I served with maple syrup, banana, blueberries and strawberries.Jeżeli zdecydujesz się wypróbować ten, lub któryś z moich pozostały przepisów, sfotografuj go i wyślij do mnie, aby zdjęcie mogło dołączyć do galerii zdjęć czytelników! Czekam na Twoje pyszne kadry pod adresem
livellion@vp.pl, bądź oznacz mnie na
Instagramie!