Wspaniałe ... idealnie kruche, smakują i pachną różą. Ciężko się im oprzeć. Do tego pięknie się prezentują :) Zapraszam Was na odrobinę różanej słodyczy.Babeczki można upiec wcześniej. A bezpośrednio przed podaniem udekorować kremem.Składniki:ciasto kr...
Miękną mi kolana w różnych sytuacjach. Gdy jest lato, z racji smaków, zapachów, słońca i piegów, sytuacji takich jest znacznie więcej. Jednym z momentów, w których absolutnie tracę głowę jest chwilakiedy czuję lub widzę różę.Pękam na wszyst...
W tym roku na wielkanocnym stole, królują mazurki - różany i czekoladowy (przepis pojawi się pewnie po świętach), w asyście jest też sernik i wielkanocna klasyka, czyli babka.Mazurek różany wyszedł oczywiście w pięknym i delikatnym kolorze różu. Jest p...
Klasyczne kruche babeczki w zimowym (bez owocowym) wydaniu, łączącym w sobie orientalne, bliskowschodnie smaki - różę, kokos oraz pistacje.Babeczki są zdecydowanie słodkie! I nie może być inaczej, gdyż występuje tu jakże słodki połączenie: różane...
Dawno na blogu nie było babeczek (no dobra - w tym roku jeszcze nie było...), więc postanowiłam szybko to nadrobić :) W weekend upiekłam więc babeczki drożdżowe, które równie dobrze przygotować możecie w formie okrągłych, słodkich bułeczek - takich aku...
Po zielonemu... czyli po mojemu. Wegetariański blog kulinarny.
To drugi wpis na blogu poświęcony konfiturze różanej i tym razem faktycznie jest to prawdziwa konfitura, gdyż płatki róży są smażone/gotowane w syropie cukrowym. Przepis pochodzi ze starej, zniszczonej i niepozornej książeczki kucharskiej “Praktyczna k...
Mini Mazurki z masą marcepanową, konfiturą z róży i gorzką czekoladą to jedno z najlepszych, świątecznych połączeń smaków. Słodycz marcepanu i konfitury z róży przełamana gorzką czekoladą nadaje ciastu idealnego smaku i zachęca do sięgnięcia po kole...