**Dutch pancake z karmelowymi jabłkami**
Taki naleśnik pieczony w najczystszej postaci, tylko smak jabłek i ciasta. Bez żadnych innych dodatków, na taki miałam właśnie ochotę. Na jakieś 4 godziny siedzenia w poczekalni, jako osoba towarzysząca, w oczekiwaniu na lekarza powinien wystarczyć ;p
Czasem pragnę żeby niektórzy ludzie na zawsze zniknęli. Okrutna jestem. Wiem. Czasem okrutne mam myśli, które co pewien czas wypowiadam, mam ochotę robić rzeczy których mogłabym potem żałować. Zamykam wtedy oczy i myślę, że nie warto. Świat potrafi być czasem na prawdę okropny.
DUTCH PANCAKE
1 łyżeczka masła
3 łyżki mąki
2 jajka
100 ml mleka
Łyżeczkę masła rozpuściłam w foremce w piekarniku w temperaturze 220 stopni. Mąkę, jajka, mleko zmiksowałam na gładką masę, którą zalałam jabłka, piekłam w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 20 minut.
KARMELOWE JABŁKA
1 łyżka cukru
1 łyżeczka śmietany 36%
1/2 dużego jabłka
cukier rozpuściłam na patelni, dodałam śmietanę, dokładnie i szybko wymieszałam, wsypałam jabłko pokrojone w kostkę, dokładnie wymieszałam, smażyłam około 5 minut na małym ogniu. Gotowe wyłożyłam na rozpuszczone masło.