Pamiętacie przepis na ekspresowe naleśniki? Jak wówczas pisałam, jest to przepis bazowy i stanowi podstawę dla nieskończonej ilości kombinacji. Była wersja na słodko, teraz pora na coś konkretniejszego!
Jeśli mamy już gotowe placki (przepis
TUTAJ) wykonanie zajmuje jakieś 5 minut, więc jest to świetna opcja w przypadku braku czasu na gotowanie.
Wystarczy nam ser mozzarella i bazylia w wersji podstawowej.
Jeśli lubicie, polecam także garść oliwek oraz rukolę.
Kulkę sera kroimy na plastry i układamy na połowie naleśnika,.
Dorzucamy trochę świeżej bazylii oraz rukolę i oliwki.
Składamy placek na pół.
Tak przygotowaną kieszonkę wkładamy do piekarnika lub podgrzewamy na patelni skropionej delikatnie oliwą z oliwek.
Zanim się obejrzymy posiłek jest już gotowy!
W mojej kuchni nie może zabraknąć warzyw. Mozzarella idealnie komponuje się z pomidorami, więc stanowiły one dodatek - prosta sałatka, czyli pomidory z oliwą z oliwek.
Idealna włoska kolacja!
Buon appetito!Jeśli jednak wolicie tradycyjną pizzę, przepis znajdziecie
TUTAJ.
Chcecie być na bieżąco? Zapraszam do polubienia mojego profilu na: