Ostatnio lubuję się w ekstremalnie prostych ciastach. Dziś przygotowałam dla Was przepis na szybką bardzo kokosową tartę z wiśniami.
Do przygotowania potrzebowałam:
Ciasto:
60g mąki kokosowej
25g cukru kokosowego
25g oleju kokosowego
2 jajka
Masa:
500g twarogu sernikowego (mielonego)
2 jajka
2 łyżki cukru kokosowego
Wiśnie do dekoracji - mogą być świeże lub w formie przetworów
Przygotowanie:
1. Łączymy składniki na ciasto - mąkę, cukier, olej i jajka. Zagniatamy do uzyskania jednolitej zwartej konsystencji.
2. Wykładamy ciasto do formy na tartę uprzednio nasmarowanej olejem kokosowym.
3. Łączymy składniki na masę - twaróg, jajka oraz cukier. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
4. Przelewamy masę na ciasto.
5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180*C przez około 40 minut.
6. Na upieczonym i przestudzonym cieście wykładamy wiśnie (najlepiej bez pestek).
Gotowe!