Wołowina po mongolsku to jedno z lepszych azjatyckich dań jakie tworzę w kuchni. Mięso jest niezwykle kruche i dosłownie rozpada się w ustach, mimo że na patelni spędza dosłownie chwilę. []
Artykuł Wołowina po mongolsku wyśmienita pochod...
Kurki z Kaszub i wyśmienita, miękka wołowina. Zapach roznosi się w całym domu. A ziemniaczki polane sosem...hmmmhhmmDobra do rzeczy.Składniki:wołowinakurkisól i pieprzmasło klarowaneśmietana 12%wywar warzywnySpecjalnie nie podaję proporcji, bo zależą o...
Kuchnia mongolska w przeciwieństwie do chińskiej jest bardzo prosta i uboga w składniki. Podstawą mongolskiej diety jest mięso zwierząt hodowlanych przede wszystkim wołowina, konina, koźlina, baranina, mięso z jaka a także przetwory mlecz...
Mniej niż pół godziny. Tyle właśnie wystarczy, aby przygotować niezwykle smaczny, zdrowy i pełnowartościowy posiłek. I jak tu nie kochać kuchni azjatyckiej? Dobrej jakości mięso, warzywa, ryż, aromatyczne, rozgrzewające przyprawy, do tego prostot...
Nie pamiętam żebym kiedykolwiek robiła pastę jajeczną, więc chyba jej nie robiłam. Będąc w posiadaniu Jajowaru od Delimano postanowiłam zrobić coś właśnie na wzór pasty do kanapek, ale jak się okazało po fakcie może ona też posłużyć jako sałatka. Jest ...
Wołowina po burgundzku czyli danie znane pod nazwą Boeuf bourguignon to nic innego jak rodzaj gulaszu wołowego z czerwonym winem. Doskonałe zarówno w wersji pieczonej jak i gotowanej. Mięso długo gotowane staje się wspaniale mięciutkie a sos nabiera wy...
Wołowina z cukinią i brokułami w stylu azjatyckim nie może się nie udać i zawsze wychodzi tak samo pysznie. Bywają takie dni, w które mam ochotę tylko na dania w stylu azjatyckim, a tradycyjny schabowy po prostu nie przejdzie mi przez gardło. R...
Wołowina po mongolsku to jedno z lepszych azjatyckich dań jakie tworzę w kuchni. Mięso jest niezwykle kruche i dosłownie rozpada się w ustach, mimo że na patelni spędza dosłownie chwilę. []
Artykuł Wołowina po mongolsku wyśmienita pochod...