Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Kulinarne rewolucje
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
120
Kategorie
34
Mango, awokado i banan czyli przekąska idealna
Nieśmiertelne owocowe trio, które króluje w mojej kuchni od bardzo dawna.Banalny przepis, szybko wykonana przekąska,każdy może ją wykonać i z przyjemnością zjeść.Pyszny, sycący mus, zabrany w estetycznym kubeczku,czy jest ktoś kto mógłby mu...
Kulinarne rewolucje
NA SŁODKO
,
PRZEKĄSKI
,
OWOCOWY MUS
Krem z marchwi i brukwi z imbirem i kolendrą
Pogoda nas nie rozpieszcza, więc aksamitna, słodka i sycąca zupa kremwydaję się być idealną na jesienne słoty.Do tego piękny kolor i imbir sprawiają, że całe ciało ogarnia nieoczekiwane uczucie ciepła i radości.Dla takiej chwili warto się poświęc...
Kulinarne rewolucje
ZUPY
Smalec wołowy
Przedstawiam moje najnowsze odkrycie, czyli smalec wołowy wytopiony z wołowego łoju.Po informacje o cudownych właściwościach tego tłuszczu zapraszam doKlaudyny.Składniki:łój wołowy najlepszy ten około nerkowypatelnia / garnekczasWykonanie:Łój kro...
Kulinarne rewolucje
SMALEC DOMOWY
Babka waniliowa (bez glutenu, bez cukru)
Prosta i szybka w wykonaniu babka.Można by się pokusić o inną nazwę, ponieważ słodzona jest bananami,ale przecież nie o nazwę tu chodzi, a o walory smakowe i przyjemność z jedzenia.Składniki:5 wiejskich jajszczypta soli himalajskiej2 przejrzałe b...
Kulinarne rewolucje
NA SŁODKO
Bitki wieprzowe z czerwoną kapustą
Kolejny sposób na przemycenie warzyw.Tym razem marchewka i gałązki młodego selera naciowego.Sos gęsty od warzyw i jednocześnie pyszny.Czy można chcieć czegoś więcej???Składniki:ok. 1 kg szynki wieprzowej1 duża cebula1 główka czosnku (wielkość w/g uznan...
Kulinarne rewolucje
OBIAD / KOLACJA
Kiszona kapusta
Po raz pierwszy odważyłam się sama nastawić kapustę do kiszenia.Pełna obaw zabrałam się do roboty i na chwilę obecną nie żałuję.Kapusta jest po ponad dwóch tygodniach od nastawienia i ładnie kiśnie,jest dobra w smaku, choć trochę za mało dałam so...
Kulinarne rewolucje
PRZETWORY
Bananowiec z orzechami włoskimi
Zainspirowanatymoto przepisem postanowiłam zrobić bananowca ze składników,które trawię i akurat mam. Ciasto wyszło dobre, w sam raz słodkie, wilgotnei zbite niestety, nie tak jak w oryginale.Za to smakowało i to się liczy najbardziej.Składn...
Kulinarne rewolucje
NA SŁODKO
Gulasz wołowy z burakami i kapustą
Pyszna i prosta do wykonania potrawa, idealna dla niejadków warzyw.W ten sposób można przemycić wszytko to czego ktoś nie lubi,a przy okazji zdrowo zagęścić sos.Wybór warzyw jak i ich ilość to tak na prawdę sprawa indywidualna.Polecam do wypróbow...
Kulinarne rewolucje
OBIAD / KOLACJA
Gulasz z drobiowych serc
Składniki:1 kg drobiowych serckawałek pora3 marchewki1 pietruszkakawałek selera3 ząbki czosnku2 jajka do zagęszczeniaolej kokosowy1 l. bulionu drobiowegoDo smaku: sól, pieprz, majeranekNa rozgrzany tłuszcz wkładam pokrojonego pora, podsmażam chwilę cią...
Kulinarne rewolucje
OBIAD / KOLACJA
Gulasz z kurzych piersi
Danie jednogarnkowe, szybkie, łatwe i przyjemne.Polecam:)))O ile się nie mylę to jest zgodne z protokołem autoimmunologicznym.Proszę o potwierdzenie, lub zaprzeczenie, to wykreślę tę dopisek.Składniki:2 pojedyncze kurze piersi1/4 małej fioletowej...
Kulinarne rewolucje
OBIAD / KOLACJA
,
JEDNOGARNKOWE
Szynka miodowa wędzona w kuchni
Przed nami weekend, więc przydałaby się swojska wędlina.Polecam szyneczkę o lekko słodkawym smaku, właśnie przez dodanie miodu do marynaty:)))Środa jest idealnym dniem na zakup mięsa i zamarynowanie.Piątek to odpowiedni dzień na wędzenie.A w sobotę moż...
Kulinarne rewolucje
DOMOWA WĘDLINA
,
WĘDZONE W KUCHNI
,
WĘDZONE MIĘSO
Placek ze śliwkami i kokosową posypką (bezglutenowy)
Dzisiaj zapraszam na pyszny placek ze śliwkami.Lekki i za razem sycący.Składniki na ciasto:5 wiejskich jaj100 g klarowanego masła+/- 120 g - 150 g mąki kokosowejszczypta soliok. 150 g miodu (według smaku)pół łyżeczki sody oczyszczonej15 śliwek węgierek...
Kulinarne rewolucje
NA SŁODKO
Przecier pomidorowo-warzywny
Idealny jako dodatek do mięs i warzyw, świetnie zastępuje sklepowe pomidorowe koncentraty.A przy doprawieniu dodatkowym wyciśniętym czosnkiemczy jakąś ostrą przyprawą świetnie się sprawdzi zamiast ketchupu.Gorąco polecam:)))Składniki:5 kg p...
Kulinarne rewolucje
PRZETWORY
Daktylowiec (bez glutenu, bez cukru)
Przedstawiam wam dzisiaj moją propozycję na kolejny zdrowy, słodki deser bez glutenu i bez cukru.Idealnie słodki, wilgotny i sycący.Tym ciastem udowadniam, że wypieki nie muszą być ciężkiei można połączyć przyjemność jedzenia ze zdrowym odżywianiem.Gor...
Kulinarne rewolucje
NA SŁODKO
Omlet z wiórkami kokosowymi, gruszką i bananem
Dzisiaj mam do zaproponowania słodkie, pyszne i pożywne śniadaniedla wszystkich kochających owoce podobnie jak ja.Składniki:2 jajka1 średnia gruszka1 średni banan z brązowymi plamkami1 łyżka wiórków kokosowychszczypta soliolej kokosowyNa małej pa...
Kulinarne rewolucje
NA SŁODKO
,
ŚNIADANIE
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Jestem przeszczęśliwa!!!! Udało mi się wymyślić alternatywę dla pasztecików, które już daaaawno nie gościły na moim stole. Kiedyś bardzo dawno temu robiłam barszcz czerwony i pyszne paszteciki z mięsem, była to sztandarowa potrawa na święta, wszelkie i...
Kulinarne rewolucje
OBIAD / KOLACJA
,
PRZEKĄSKI
,
ZUPY
←
Poprzednia
2
3
4
5
6
Następna
→