W mojej kuchni nic nie może być “normalne”, burgery też nie z mięsa, a z ciecierzycy i świeżego łososia… 
Mięsne też robię, ale tym razem miałam ochotę na lżejsze wydanie tej potrawy raczej nie kojarzącej się ze zdrowym odżywaniem. Chciałabym odczarować hamburgery
, gdyż, robione w domu, są bardzo dobrym i zdrowym posiłkiem, zawierającym wszystko co potrzebne – białko, warzywa, węglowodany – pełnowartościowy obiad/kolacja! W wersji mini – idealna przekąska.
Ja tym razem robiłam wersje pełnowymiarową z grahamkami, świeżymi warzywami, domowej roboty sosami – samo zdrowie i jak smakuje… Miłego gotowania!
In my kitchen nothing can be „normal” even the burgers aren’t made of meat, but from chickpeas and fresh salmon… 
I’m making the regular, meat ones but this time I felt like eating the lighter version of this, rather heavy and associated with unhealthy food, dish. I’d like charm away the burgers, cause, made at home, they are very tasty and healthy dish which includes all you need – protein, vegetables, carbohydrates – ideal lunch/dinner! In mini version – perfect snack.
This time normal sized version with graham buns, fresh veggies, homemade sauces – only health and tastes best… Have fun cooking!