Bardzo lubie piec wytrawne ciasta, teraz w sezonie piknikowym na pewno będę to robić częściej. Takie ciasta łatwo przetransportować, podzielić, wystarczy zabrać w słoiczku jakiś fajny dip na bazie jogurtu i mamy ciekawe danie , którym możemy zaskoczyć ...
Risotto ze szparagami to jedno z moich ulubionych wiosennych dań. Proste w przygotowaniu, pyszne i zawiera mój najukochańszy składnik. Wino. A poważnie to wiadomo, że chodzi o te śliczne zielone roślinki, które są super zdrowe, o czym pisałam przy okaz...
Uwielbiam risotto. Kocham. Ubóstwiam. Mogłoby zabraknąć słów do opisania tego, co czuje do tego kremowego ryżu. Z dużą ilością parmezanu. Parmezan też uwielbiam, jak wszystko zresztą, co pyszne. Risotto z bobem, cukinią, cytryną i miętą? Chyba spełnia ...
Pierwsze rodzime zieleniny rozkręcają apetyt na nowe, równie mocno jak długo wyczekiwane, prawdziwe wiosenne słońce. Młodziutka pokrzywa, liście rzodkiewki i pierwszy szpinak stopniowo opanowały prawie wszystkie moje posiłki... Burgery ze szpinakowym p...
Ajj, jak dawno nie było tutaj żadnego risotto ani pęczotto! Pora nadrobić zaległości!
Dziś mam dla Was przepis inspirowany przepisem Jacka Monroe z książki pt. Kuchnia antyrakowa , którą otrzymałam w prezencie od wydawnictwa Publicat...
Często spotykam się z opiniami, że zdrowe, czy dietetyczne potrawy są mdłe, niesmaczne i wyglądają nieapetycznie. Tymczasem, nic bardziej mylnego! Bardzo łatwo, przygotować zdrowe danie, które smakuje pysznie, a przy tym wyg...