Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Co zrobić, aby surowe mięso pozostało dłużej świeże.
Przepisy i porady kulinarne
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
806
Kategorie
40
Co zrobić, aby surowe mięso pozostało dłużej świeże.
Jeśli chcemy, aby mięso przechowywane w lodówce zachowało dłużej świeżość, należy je przed włożeniem do lodówki dokładnie całe natrzeć olejem lub oliwą ( np. z oliwek ). W ten sposób zabezpieczymy je przed nadmiernym wysychaniem i kontaktem z pow...
Przepisy i porady kulinarne
23 lip 16
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
151 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Przepisy i porady kulinarne
Zostań mistrzem w swojej kuchni :-)
806
40
Polecane przepisy
Spaghetti z domowym kebabem i mango
Dzisiaj przygotowałam dla Was wyjątkowe danie zmakaronem!To coś, czego na pewno jeszcze nie znacie. Bo czy przyszło Wam do głowy, abyzrobić spaghetti z kebabem? Pewnie jeszcze nie!Kebab to potrawa, która ma niejedno oblicze.Można go przygot...
Kraina Miodem Płynąca
Mięso
,
Makaron
,
Mango
Jak przechowywać pożywienie?
Odpowiednie przechowywanie produktów spożywczych daje gwarancję ich świeżości. Dzięki temu nie trzeba danej rzeczy zjadać w dniu zakupu, lecz można to zrobić w późniejszym czasie. Różne rodzaje produktów powinno przechowywać się w różny sposób. Wynika ...
Trochę Smaku
Akcesoria kuchenne
Jak nie zmarnować jedzenia podczas Świąt?
Okres Świąt kojarzy się z cudownymi zapachami, pysznymi potrawami. Nie możemy jednak zapominać, że jest to także okres ogromnego marnowania się żywności. Według szacunków Banków Żywności przeciętny Polak wyrzuca do kosza miesięcznie jedzenie warte 50 z...
Tradycyjna kuchnia
Artykuły
,
Wigilia i Święta
5 rad / mrożenie ciasta
Po świętach, czy też większych uroczystościach, powstaje zawsze ten sam problem- co zrobić z ciastem, którego upiekliśmy za dużo, a nie zdążymy zjeść, zanim stanie się czerstwe i niesmaczne -dobrym sposobem na to jest zrobienie bajaderek, c...
Malinowo w kuchni
Porady
Porady kulinarne
Cała sztuka gotowania składa się z połączenia kilku sztuczek, wystarczy się ich nauczyć i można gotować. Jest to trochę jak układanie klocków LEGO. Postanowiłem zebrać ... Post Porady kulinarne pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara. ...
Magazyn kulinarny Codogara
Porady kulinarne
,
Makaron
,
Ryba
,
Jajka
,
Mięso
,
Papryka
,
Biszkopt
,
Buraki
,
Masło
,
Gotowanie
,
Smażenie
,
Tłuszcz
,
Brokuł
,
Fasola
,
Kalafior
,
Nożyczki
,
Ostzrenie
,
Sos pomidorowy
,
Strączkowe
,
Sztuczki
,
Wrzątek
,
Zielone warzywa
,
Zupa ogórkowa
Jak usmażyć idealne jajko sadzone?
Najprostsze rzeczy w kuchni często bywają najtrudniejsze. Ja przez długi czas miałam poważny problem z usmażeniem jajka sadzonego. Ścinałam za mocno żółtko bądź przebijało mi się ono i wychodziła słabo roztrzepana jajecznica. Długo szukałam techniki sm...
Emaliowany Czajnik
Gotowanie
,
Pomysł na śniadanie
,
Jajka
Bananowe futomaki
Dziś będzie bardzo zdrowo i owocowo Przepis z myślą o wszystkich wielbicielach bananów oraz wegetarianach. Jeśli ktoś z Was ma wątpliwości co do połączenia banan z sushi to zapewniam, że to doskonały duet. Nie czekajcie dłużej by sprawdzić jak to smaku...
Sushi DOMI
BLOG
,
Jak zrobić sushi
,
Przepis na sushi
,
Sushi w domu
,
Domowe sushi
,
Sushidomi
,
How to make sushi
,
Recipe for sushi
,
Sushi
,
Sushi at home
,
Sushi przepis
,
Sushi recipe
,
Serek kremowy
,
FUTOMAKI
,
Ogórek
,
Tykwa marynowana
,
Banan
,
Sushi z bananem
Tyle wody w kurczaku...
Po co tyle wody w kurczakach i innych miejscach?Ostatnio jeździliśmy z żoną po mięso specjalnie co SAMU, aby kupić dobre świeże mięso.Zawsze kupowane tam mięso było świeże i nie była w nim normalna ilość wody...Niestety ostatnio się to zmieniło, ilość ...
Co ja gotuje? - czyli Tobiasz gotuje
Tobiasz gotuje
,
Tobiasz
,
Kurczak
,
Woda
Podpowiedzi wyszukiwań
Ciasto drożdżowe z lodówki
Babka marmurkowa
Da
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami