Cześć =) Krewetki, to moje ulubione owoce morza, choć nie mam z nimi zbyt wielkiego doświadczenia, ale myślę, że z czasem się to zmieni. Pomysłów na przyrządzenie krewetek są tysiące, ale dziś chciałbym przedstawić sposób chyba najbardziej klasyczny i najprostszy z możliwych, czyli krewetki smażone na patelni, w wersji minimalistycznej i podstawowej. Polecam tą wersje zwłaszcza osobom, które zaczynają przygodę z krewetkami i chcą je dobrze poznać. Standardowymi dodatkami do krewetek przygotowywanych w ten sposób są: sok z cytryny, świeżo zmielony pieprz, masło do smażenia oraz opcjonalnie natka pietruszki do posypania. Krewetki myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy pieprzem, a następnie smażymy na maśle po 2 minuty z każdej strony. Podajemy z pieczywem czosnkowym. Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania krewetek w taki sposób, ponieważ naprawdę warto!
Nie trzeba nikogo przekonywać, że krewetki są zdrowe i pyszne. Przypadną też do gustu wszystkim tym, którzy dbają o linię. W dodatku warto pamiętać, że są to jedne z najtańszych i jednocześnie najbardziej dostępnych owoców morza. Wystarczy udać się do ...
Śniły mi się dzisiaj wakacje i nasz tegoroczny pobyt na Lazurowym Wybrzeżu. Ogromny, okrągły stół przykryty białym obrusem, a na nim kolorowe talerze, miski i miseczki wypełnione przeróżnymi potrawami z krewetek. Oczywiście tak było tylko we śn...
Krewetki tygrysie to niesamowicie pyszny owoc morza - dietetyczny, pożywny i robi się w kilka minut. Polecam przepis na krewetki na maśle i oliwie z czosnkiem, chili, pietruszką i białym wytrawnym winem. Zaczynamy !!Zobacz cały przepis
Blog Kulinarny Bajceps.pl - intrygujące przepisy ze zdjęciami