Ogórki małosolne Jędrne, delikatnie ukiszone. Ogórki małosolne najsmaczniejsze są te domowe, jak u babci. Są one świetnym dodatkiem do kanapek czy obiadu. Przygotowanie ogórków małosolnych jest bardzo łatwe a czas oczekiwania stosunkowo krótki, bo wyno...
Ogórki małosolne w plastrach. Korzystając z sezonu na bieżąco kisimy ogórki. buraki, rzodkiewki. Ogórki małosolne przeważnie wykorzystujemy do sałatek lub na kanapki, ale jakoś nigdy nie wpadłam na pomysł aby ułatwić sobie pracę i je pokroić w plastry ...
Wiosną, gdy tylko pojawiają się ogórki obowiązkowo przygotowuję małosolne, choć u mnie trochę solne- nie przepadam za takimi delikatnymi. Takie dwu, trzy-dniowe są najlepsze. Polecam szczególnie dla tych, którzy lubią ostrzejsze czosnkowo...
No właśnie, moi drodzy oto jest pytanie Które ogórki wolicie? Ja ubóstwiam małosolne chrupiące, świeże ale na przykład mój mąż przepada za kiszonymi, a małosolne omija dużym łukiem. ciekawa jestem, jak jest u Was? Czy rob...
Lato w pełni sezon na ogórki już czas. Jeśli robicie grilla to nie może na nim zabraknąć ogórków małosolnych. Składniki (na słoik około 2 litry): ogórki 0,9 kg pęczek świeżego kopru- 3 ząbki świeżego czosnku korzeń świeżego chrz...
Korzystając z wakacyjnej wizyty u rodziny w Polsce namówiłam Mamę do wspólnego zrobienia ogórków małosolnych, które wyszły oczywiście świetnie. Domowe ogórki małosolne z poniższego przepisu smakują rewelacyjnie, są chrupiące i mają niesamowity aromat ś...
Początek lata pachnie koprem, czosnkiem i ogórkami małosolnymi.Ciekawe jest to, że czas oczekiwania, aż ogórki małosolne będą gotowe do jedzenia, zależy od pogody. Czym jest cieplej, tym szybciej się robią.Składniki:małe ogórki gruntoweczosnekgał...
Ogórki małosolne robię w domu od lat przez całą wiosnę i lato. Jak jedne się skończą robię następne. W większości znikają te 2-3 dniowe, ale czasem trochę ogórków zostanie, dlatego gdy się mocno zakiszą robię zupę ogórkową. W internecie można znaleźć w...