Niejednokrotnie wspominaliśmy, że kozi ser jest naszym oczkiem w głowie...a już w połączeniu z figami i sosem miodowym...oł! Wymiękamy <3 Pyszny pomysł na szybką i smakowitą przekąskę.Składniki
4 bułki ciabatty (do pieczenia)4 figi300 g koziego sera (roladka)ogórek zielonysałata lodowaSos:4 łyżki miodu6 łyżek oliwy z oliwek1 łyżka octu winnego (białego)1 łyżka musztardy
Przygotowanie
Bułki kroimy na pół.
Figi, ogórki i ser kroimy na plasterki.
Oliwę, ocet, miód i musztardę mieszamy do momentu kiedy wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Na górnej części bułki kładziemy plastry figi, sera i zapiekamy ( razem z dolną częścią bułki) 20 min w temperaturze 180°C.
Po wyjęciu z piekarnika na dolnej części układamy sałatę lodową, plasterki ogórka, przykrywamy bułką z serem i figami i polewamy sosem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.