Nadziewana papryka to już klasyk, przygotowałam ją więc w wersji light, zastępując produkty zdrowszymi i ograniczając te mniej zdrowie, których użyłam. Przyrządziłam nadzienie z dwóch cukinii, cebuli i niewielkiej ilości mięsa mielonego oraz z dodatkiem fety.
Składniki:- 6 papryk,
- 2 cukinie,
- ok. 300 g mięsa mielonego chudego,
- duża cebula,
- 1/4 opakowania półtłustej favity,
- odrobina parmezanu,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
Jest banalnie proste. Podsmażaj mięsko, przypraw wg uznania, dodaj posiekaną cebulę. Na koniec wrzuć na patelnię pokrojoną dość drobno cukinie i niedługo podsmażaj aż zmięknie. Dodaj pokrojoną fetę, wymieszaj. Nadziej farszem papryki, posyp parmezanem i zapiekaj w 200 st. przez jakieś 15-20 minut aż papryki zmiękną a ser się zrumieni. Pycha!