Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Szpekuchy, czyli litewskie pierożki drożdżowe nadziewane słoniną lub boczkiem
Domowe potrawy dla każdego
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
259
Kategorie
23
Szpekuchy, czyli litewskie pierożki drożdżowe nadziewane słoniną lub boczkiem
Szpekuchy to tradycyjna potrawa kresowa, popularna na Litwie, przyrządzana na Wielkanoc. To nic innego, jak pieczone drożdżowe pierożki nadziewane słoniną z cebulką, czasem boczkiem. Danie to wywodzi się z tradycji kuchni niemieckiej, gdzie kuch...
Domowe potrawy dla każdego
05 lis 16
Potrawy mączne
,
Potrawy regionalne
Potrawy mączne
36 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Domowe potrawy dla każdego
Proste przepisy na tanie potrawy domowe także dla tych początkujących w kuchni
259
23
Polecane przepisy
Soczysty schab z grilla
Kolejnym daniem z grilla jakie proponuję wam na ten sezon jest schab. Chyba większości z nas ta część wieprzowiny kojarzy się z mięsem suchym, mocno zwartym. Piekąc schaby owijamy je boczkiem lub słoniną, wszystko po to, aby mięso było soczyste. A tymc...
Kulinarna Patilogia
Bez kategorii
Zrazy wołowe
Cześć =) Zrazy to plastry mięsa, zawijane z boczkiem i warzywami, podsmażane, a następnie duszone w sosie. Należą do tradycyjnej kuchni polskiej. Zrazy można przyrządzić z różnych gatunków mięsa wołowego lub wieprzowego. Mięso kroi się w plastry, ...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Potrawy mięsne
,
Wołowina
Szpekuchy, czyli litewskie pierożki drożdżowe nadziewane słoniną lub boczkiem
Szpekuchy to tradycyjna potrawa kresowa, popularna na Litwie, przyrządzana na Wielkanoc. To nic innego, jak pieczone drożdżowe pierożki nadziewane słoniną z cebulką, czasem boczkiem. Danie to wywodzi się z tradycji kuchni niemieckiej, gdzie kuch...
Domowe potrawy dla każdego
Potrawy mączne
,
Potrawy regionalne
Poszukiwanie smaku, cz. IV – wpływy litewskie w kuchni podlaskiej
W pierwszej części w skrócie opisałam najczęściej używane w kuchni podlaskiej składniki. W drugiej części przedstawiłam dwie potrawy podlaskie powstałe
żyję żeby jeść - zdrowe przepisy
Kuchnia podlaska
,
Poszukiwanie smaku....
,
Kartacze
,
Knysze
,
Kołduny
,
Kulebiak
,
Pierogi
,
Sękacz
,
Wpływy litewskie
KOŁDUNY
Kołduny to maleńkie litewskie pierożki z nadzieniem z siekanej surowej wołowiny, łoju wołowego z wołowej nerki, tuku czyli szpiku kostnego, majeranku i czosnku. Łój z powodzeniem możemy zastąpić masłem a szpik esencjonalnym rosołem. Ciasto: 150 ml ciep...
Ciesz się smakiem
Szpekuchy
Ostatnio już uciekłam od świątecznego stołu,ale dziś robię krok wstecz i zapraszam Was na moje wielkanocne śniadanie. W tym roku na tym stole pojawiła się bowiem wyjątkowa nowość, z przepisem na tę nowość muszę się z Wami podzielić.Szpekuchy-a có...
Rhubarb Baby
Przyprawy
,
Warzywa
,
Wypieki
,
Święta
,
Drożdżowe
,
Wieprzowina
,
Smaki świata
,
Przekąska
,
Rodzinne przepisy
Zrazy wieprzowe (2)
Cześć =) Dziś chciałbym zaprezentować przepis na zrazy wieprzowe, autorstwa mojej dobrej koleżanki - Alicji =)Zrazy zawijane (inaczej rolady), to bardzo popularna, tradycyjna potrawa mięsna. Przyrządza się je z mięsa wołowego lub wieprzowego, na Śląsku...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Potrawy mięsne
,
Wieprzowina
Szpekuchy – paszteciki z boczkiem
Szpekuchy to paszteciki z boczkiem. Smażysz cebulę z wędzonym boczkiem i pakujesz do drożdżowego... The post Szpekuchy paszteciki z boczkiem appeared first on CooLinarNy.
CooLinarNy
WSZYSTKIE
,
NA MROZY
,
FOOD GIFTS
,
MIĘSO
,
PIKNIK
,
PIEROGI
,
PASZTECIKI
,
ŚWIĘTA
,
Master chef
,
Paszteciki drozdzowe
,
Paszteciki z boczkiem
,
Paszteciki z mięsem
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha