Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Daikon - rzodkiew japońska (soplowa)
dieta eco
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
102
Kategorie
40
Daikon - rzodkiew japońska (soplowa)
Składniki:rzodkiew japońskaocet i woda w proporcji 1 do 3sólcurrypaprykaimbirPrzygotowanie:Rzodkiew pokroić w 1-cm kawałki. Ocet zagotować z wodą i solą i przyprawami (przyprawy sypcie wg uznania). Ostudzoną marynatą zalejcie rzodkiew w słoju. Ws...
dieta eco
13 kwi 16
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
dieta eco
Niestety ten blog nie ma opisu
102
40
Polecane przepisy
Kiszona biała rzodkiew daikon
Kupiłam książkę "Tylko kiszonki". Na początek wybrałam przepis z białą rzodkwią daikon i z imbirem.2 duże rzodkwie daikon4 plasterki imbirupół litra przegotowanej zimnej wody2 płaskie łyżeczki soliRzodkiew obrałam i starłam na mandolinie na cienk...
AZgotuj!
Bezglutenowe
,
Przetwory
Danmuji, czyli żółta piklowana rzodkiew (단무지)
W Polsce żółta piklowana rzodkiew znana jest głównie z japońskich restauracji pod nazwą takuan (沢庵). Jej intensywny słodko-słono-kwaśny smak może być nieco przytłaczający w porównaniu z polskimi marynatami, ale jest na to wytłumaczenie. Zgodnie z pierw...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Przepisy
,
Chija
,
Daikon
,
Danmuji
,
Gardenia jaśminowata
,
Piklowana rzodkiew
Kiszona rzodkiew daikon
Choć zakisić można (chyba) wszystko, dotychczas jakoś ograniczałam się do ogórków i mojej wersji kim chi. Tej zimy mam zamiar przetestować mnóstwo kiszonek, a zaczęłam od rzodkwi daikon (czyli tych długich, białych "sopli").Zakisiłam je w n...
o-smaku
Przetwory warzywne
,
Rzodkiew
Sushi bezproblemowe Factory Chisai
Zwykle z zestawów sushi, zamawianych w restauracjach, najbardziej smakował mi marynowany imbir i wasabi. Dlatego z dużym zaciekawieniem sięgnęłam po set sushi Chisai. Nie zawiodłam się. Dziewięć kawałków sushi zadowoli takich jak jak, którzy nie mają o...
Śnieżka gotuje
Gotowe jedzenie
,
Japonia
,
Smaki Azji
,
Sushi
,
Współpraca
KIMCHI MOJE
Tradycyjne danie koreańskie składające się z kiszonych w specyficzny sposób warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzodkiew japońska czyli daikon, dymka, imbir, czosnek i inne dodatki. Może być samodzielną przystawką jak i produktem do przygotowa...
Ciesz się smakiem
Przetwory
,
Wegańskie
Daikon - rzodkiew japońska (soplowa)
Składniki:rzodkiew japońskaocet i woda w proporcji 1 do 3sólcurrypaprykaimbirPrzygotowanie:Rzodkiew pokroić w 1-cm kawałki. Ocet zagotować z wodą i solą i przyprawami (przyprawy sypcie wg uznania). Ostudzoną marynatą zalejcie rzodkiew w słoju. Ws...
dieta eco
Surówka z rzodkwią japońską daikon
Surówka z rzodkwią japońską daikon to zdrowy, szybkościowy i niezwykle prosty do wykonania dodatek do obiadu, jak też innych dań na ciepło. Podana z tostem stanowi wspaniałą przekąskę. Bardzo mi posmakowało połączenie pora i tego egzotycznego warzywa, ...
Take It Izzy
Izzy Wege Kuchnia
,
Sałatki
,
Surówka z rzodkwią japońską daikon
Marynowana rzodkiew po japońsku - takuan
Marynowana rzodkiew stanowi fantastyczny dodatek do różnych potraw.Przygotowanie jest dość proste, a zastosowanie tej rzodkiewki wielorakie, nie tylko do potraw kuchni azjatyckiej. Doskonale smakuje również jako dodatek to mięsa pieczonego czy ch...
Kuchnia bez granic
Przystawki
,
Przetwory
,
Kuchnia Azjatycka
,
Ocet ryżowy
,
Rzodkiewka
Podpowiedzi wyszukiwań
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście