Brownie to jedno z lepszych ciast dla miłośników czekolady i amatorów pieczenia. Brownie to ciasto amerykańskie, którego głównym składnikiem jest gorzka czekolada. Jest to ciasto z zasady zakalcowate, czyli nie należy przejmować się tym czy wyroś...
Ilekroć spotykam się zMarianną z bloga Kuchenne Wojowanie, ma przy sobie brownie. Uwielbia go. A kiedy zobaczyłam na FB jej zdjęcie, poprosiłam o przepis i oto brownie inspirowany Marianną:) Użyłam mąkę owsianą, bo unikam glutenu. Ale Wy użyjcie ...
Maj to miesiąc, który rozpoczyna sezon na pyszne owoce i warzywa prostu z ogrodu i sadu. Jednym z pierwszych dóbr natury, które pojawia się na naszych stołach jest rabarbar. Sięgamy po niego z radością i nadzieją na wiosenne odświeżenie i zmianę...
Wakacje, lato, jagody, czego chcieć więcej? Pysznych jagodzianek!! Najlepiej w zdrowej odsłonie, bez dodatku cukru. Moje ukochane jagody najbardziej lubię w wypiekach. Każdego roku testuję nowe połączenia składników, aby znaleźć przepis na idealn...
Tłusty czwartek bez pączków domowej roboty? Nie, nie i nie :-). Postanowiłam, że je przygotuję, ale w zdrowszej wersji, czyli z mąki orkiszowej i bez cukru. Wszystko po to, aby mógł je zjeść również diabetyk.Orkiszowe pączki bez cukru to moje k...
Moja kolejna propozycja pełnoziarnistego przepisu to orkiszowe faworki bez cukru, mleka i jaj. Tym razem zmodyfikowałam przepis maksymalnie jak tylko mogłam. Mąkę pszenną zastąpiłam orkiszową, nie dodawałam cukru i jaj, a w zastępstwie śmietany d...