Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Chinkali - gruzińskie pierożki z mięsem
Ciastolubna
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
59
Kategorie
42
Chinkali - gruzińskie pierożki z mięsem
Nasz ostatni hit! Od momentu jak pierwszy raz ugotowałam chinkali, oczywiście pod namową chłopaka, nie daje mi on spokoju i tak oto delektowaliśmy się ich smakiem kilkakrotnie w przeciągu tygodnia.Choć danie nie jest w moim guście (wolałabym coś ...
Ciastolubna
04 lut 15
Na słono
,
Obiad
na słono
17 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Ciastolubna
czyli moje skromne poczynania kulinarne.
59
42
Polecane przepisy
Jak zrobić chinkali – gruzińskie pierogi z jagnięciną
Witajcie po świątecznej przerwie! Mam nadzieję, że radośnie spędziliście Wielkanoc i pełni sił wróciliście do codzienności. Ja wracam do Was po krótkim urlopie, po którym dla równowagi przez całe Święta przechodziliśmy wszyscy grypę żołądkową. Taka kom...
Kucharenka.pl
Obiad
,
Pierogi
,
Jagnięcina
,
Chinkali
,
Kuchnia gruzińska
Chinkali-pierogi gruzińskie
Chcę Wam zaproponować kawałek kuchni gruzińskiej- na początek pierożki gruzińskie chinkali. Jest, to rodzaj pieroga faszerowany mięsem- bardzo często stanowi danie główne. Przepis Tamuny Kiladze, rodowitej gruzinki. Dzięki Tamuna za tą piękną kulinarną...
Kuchnia Beaty
Obiad
,
Wieprzowina
Chinkali
Chinkali to gruzińskie pierożki wypełnione mięsnym farszem i rosołkiem. Charakteryzuje je kształt sakiewki i sposób jedzenia chinkali chwytamy od góry, odgryzamy kawałek, wypijamy (a wręcz wysiorbujemy) rosołek, po czym zjadamy pierożka ...
Gotuj z Kasią
Dania główne
,
Bez nabiału
,
Przepisy na Thermomix
,
Cebula
,
Mięso
,
Kolendra
,
Natka pietruszki
,
Mięso mielone
Gruzińskie pierogi z mięsem - CHINKALI.
Dzisiaj mam dla Was gruzińskie pierożki chinkali z mięsem. Chinkali to takie jakby kołduny nadziane surowym mięsem, następnie gotowane jak tradycyjne pierogi. Podczas tego gotowania wytwarza się płyn wewnątrz pieroga. To on właśnie wyróżnia chink...
RADOŚĆ KIPIĄCA UŚMIECHEM
Skworcu.pl
,
Mięso
,
Dania mączne
,
Pierogi
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem
Chinkali chodziły za mną od dawna. Nie miałam jednak odwagi, by je zrobić. Przerażała i jednocześnie paraliżowała mnie wizja rosołu w pierogach, gdyż za żadne skarby nie wiedziałam jak wlać rosół do środka i zgrabnie zawinąć chinkali. Postanowiłam ten ...
Madame Edith
Chinkali
Chinkali pochodzi z Gruzji.Ja nigdy tam nie byłam, ale pomysł na pierożki zapożyczyłam i stworzyłam przy tym własną wariację.Efekt finalny dość ciekawy. Polecam
Tobiaszofka
Chinkali
Kolejne gruzińskie danie...troszkę podobne do pierogów z mięsem. Cechą charakterystyczną jest rosół, który powstaje podczas gotowania chinkali. Najpierw odgryzamy kawałek spodu, wypijamy rosół i jemy do "ogonka" (resztę wyrzucamy). Gorąco polecamy.Skła...
R'n'G Kitchen
Dania główne
,
Kuchnia gruzińska
Nepalskie pierożki momo (z mięsem)
W Nepalu dwie najbardziej popularne potrawy to: dal-bhat (ryż z soczewicą) oraz momo: czyli ... pierogi! Jak wyglądają nepalskie pierogi? Właściwie różnią się nadzieniem i sposobem podania. Bo już na przykład lepienie - sposób łączenia brzegów - nie b...
Studnia Miodu
Danie główne
,
Kuchnia nepalska
,
Pierogi
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone