Powoli wracam już do świata żywych, do świata blogów i mediów społecznościowych. Po wydarzeniach ostatnich dni musiałam na chwilę wyciszyć się i na dalszy plan odsunęłam wpisy, przepisy i statystyki. Z jednej strony miałam bardzo dużo pracy, z drugiej ...
Po zielonemu... czyli po mojemu. Wegetariański blog kulinarny.
Wszelakich sosów i dipów do nachosów, krakersów czy warzyw jest mnóstwo. Hummusy, guacamole, serowe, paprykowe... A co powiecie na dip cebulowy? Z wolno smażonej, skarmelizowanej, słodkiej, dymnej cebuli...
Pomimo mojej niechęci do cebuli (łzy, ból i cierpienie), ja cebulę zwyczajnie uwielbiam. Zupy, sosy, cebula duszona, cebula surowa – zwyczajnie lubię. Zresztą, na terenach Polski cebula jest warzywem bardzo popularnym i jej przygotowanie stało s...
Dip czosnkowy Pewnie robicie domowe sosy i dipy, każdy ma swój sposób i swoje ulubione dodatki. Ja Wam przedstawiam swój pomysł na dip czosnkowy może wypróbujecie składniki: 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka soku z cytr...
Sos na ciepło do mięs drobiowych i wieprzowych. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 3 4 porcje Składniki: 200 g cebuli (2 sztuki) 2 łyżki masła 1 łyżki mąki kukurydzianej 200 ml bulionu drobiowego 2 łyżki śmietany 18% szczypta białego piep...
Czas wielki wrócić w wir internetowych czeluści i pochwalić się światu nowymi znaleziskami kulinarnymi. A dzisiejszy dzień był mega-odkrywczy!! Efekt finalny wyglądał następująco:Ale po kolei!Brokuł w lodówce już mizerniał ze smutku. Po intensywnych po...
Spotkanie ze znajomymi, dobry film lub mecz to dobra okazja do przygotowania pysznych dipów. Idealnie pasują do warzyw, nachosów lub bagietki. Pierwsza propozycja to dip paprykowy na bazie serka śmietankowego i drobno siekanej papryki. Jak każdy dip pr...