Muszę przyznać że posmakowały mi zapiekane płatki gryczane...dziś bardziej ziarnista wersja...
Składniki: 3 szt
1 filiżanka płatków gryczanych
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka pestek słonecznika
1 kostka twarogu chudego 200 g
1 kopiasta łyżka lnu mielonego odtłuszczonego
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą bardzo dokładnie...Konsystencja powinna być zwarta tak by nawet można było uformować bułeczki..
Zapiekamy w ten 180- 200 st. około 20 min
Podałam z musem z malin.
Muszę przyznać że gdy będę robiła je następnym razem, a będę ;) właśnie uformuje je w kształt bułek...bo gdy ostygły były idealne jako pieczywo...
Wybaczcie jakość zdjęć i aranżację ale dosłownie w biegu zrobiłam zdjęcie i w drodze do pracy publikuje post..