kochani nie muszę chyba po raz drugi pisać jak bardzo pokochałam ciasto jaglano- bananowe.
Znalazłam kolejna wersje przepisu tylko oczywiście zmodyfikowałam przepis pod swoje gusta...
Pierwsza wersję znajdziecie
TUDzisiejsze ciacho jest znacznie delikatniejsze od pierwszego może dlatego że tym razem kaszę zmiksowałam na papkę a może to dzięki jogurtowi, jest również bardziej "mokre"...
Składniki: cała porcja 1006kcal B 29/ W 84/ T 67
Pół woreczka kaszy jaglanej
banan około 150 g
2 jajka
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
truskawki
wiórki kokosowe do posypania
Kaszę prażymy, następnie zalewamy 1 i 1/2 szkl. wody gotujemy do miękkości.Studzimy.
wszystko prócz truskawek wrzucamy do blendera i miksujemy do otrzymania konsystencji papki. zapiekamy 40 min. w tem 180 st