Na święta nie szykuję zbyt dużo jedzenia.Wspólnie razem z mamą przygotowujemy śniadanie,po czym po południu obiad. Jest nas dosłownie 5 osób.W Poniedziałek Wielkanocny wyjeżdżamy,w poprzednich latach nawet na śniadaniu nie było nas w domu,więc sami widzicie,dużo do szczęścia nam nie potrzeba.
Do obiadu często podaję taką surówkę,będzie świetnym dodatkiem i do świątecznego obiadu i na co dzień .
Składniki:
- 1 nieduża główka kapusty
- 2-3 pomidory
- 1-2 żółte papryki
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka musztardy
- 3 łyżki sosu chrzanowego Folwark
- sól i pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Kapustę posiekaj.
Paprykę i pomidory pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Warzywa przełóż do miski.
W niedużej miseczce połącz ze sobą musztardę,
sos chrzanowy,sól,pieprz i oliwę z oliwek.
Tak przygotowany sos dodaj do surówki i dokładnie wymieszaj.
Surówkę przełóż do salaterki i podawaj.