Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- 2 łyżeczki rozmarynu
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka masła
- olej do smażenia
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- 2 cebule
- 4 czerwone papryki
- 2 ząbki czosnku
- pomidory z puszki, krojone
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka octu winnego
Cebulę obierz i posiekaj w piórka.Z papryki usuń nasiona i pokrój ją w paseczki.Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż na nim cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Do podsmażonej cebuli dodaj paprykę,smaż przez ok 10 minut. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki i duś ok 10-15 minut,od czasu do czasu mieszając. Na koniec dopraw solą,pieprzem i oregano. Dodaj ocet winny.
Przygotuj kotlety.
Kotlety oprósz solą,pieprzem i rozmarynem.
Na patelni rozgrzej masło z odrobiną oleju. Mięso smaż z obu stron aż się zrumieni. Na koniec kotlety polej octem balsamicznym i miodem,smaż jeszcze przez chwilę.
Kotlety podawaj z sosem paprykowym.