Składniki:
- 700 g karkówki
- 4 cebule
- 4 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- 200 g Ketchupu Folwark
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżki octu
- 1,5 szklanki wody
Karkówkę pokrój w plastry, a następnie natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Karkówkę przełóż do miseczki i wstaw do lodówki na całą noc.
Następnie karkówkę usmaż z obu stron. Dodaj cebulę pokrojoną w plastry.
Wodę,ketchup,ocet,musztardę oraz przyprawy wymieszaj w miseczce. Dodaj do karkówki. Wymieszaj.
Karkówkę duś na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.