Jeśli na śniadanie lubicie zjeść coś słodkiego a przy okazji lubicie wszelkiego rodzaju granole itp,to ta granola jest właśnie dla Was.
Jedyne co ją odróżnia od tej typowej granoli,to że nie ma w niej płatków owsianych.
Może się skusicie?
Składniki:
- 2 szklanki kaszy gryczanej
- 1/2 szklanki sezamu
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 szklanka migdałów,przekrojonych na pół
- 1/2 szklanki orzechów nerkowca
- 3/4 szklanki miodu
- 1/4 szklanki oleju kokosowego
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 1 szczypta soli.
Piekarnik nastaw na 175 C. Blaszkę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Do miski wsyp kaszę gryczaną,migdały,orzechy nerkowca,sezam i wiórki kokosowe.
Do rondelka dodaj olej kokosowy i miód.Podgrzewaj na małym ogni mieszając do połączenia składników.
Dodaj kawę i ekstrakt waniliowy. Przelej do miski z kaszą gryczaną i dokładnie wymieszaj.
Granolę przełóż na blaszkę i piecz przez ok 30 minut,pamiętając o tym żeby granolę kilka razy przemieszać.
Gotową odstaw by przestygła.
Pokrusz ją na mniejsze kawałki i przełóż do pojemniczka.
![Gotuj w zdrowym stylu](http://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/12/02embed_P2a03gTRZJZNJkFJxbpPsFn0iu998wzz.png)