Neapolitańskie roladki drobiowe
Roladki drobiowe , nie są może najszybszym rodzajem obiadu , ale na pewno bardzo pysznym . Faszerowane serkiem feta , pesto , szczypiorkiem , a do tego zrumienione na maśle ..mniam . Po prostu pychota
" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Warto chwilkę powalczyć , żeby zaskoczyć bliskich czymś smacznym i do tego dość zdrowym, gdyż nie zawierają soli i jeśli pominiemy masło , będzie nawet fit
" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Można zrobić dzień wcześniej , gdyż i tak się je obsmaża . Doskonale smakują z ryżem z warzywami .Polecam
" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />

Składniki na 3 porcje :
- 3 pojedyncze piersi z kurczaka
- 3 łyżeczki zielonego pesto
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 kostki fety
- pieprz do smaku
- 2 łyżki masła do obsmażenia
- folia strecz do żywności
- nie dodajemy soli gdyż feta jest słona


Filety z piersi rozklepujemy bardzo cienko , warto to robić przez woreczek , wtedy się nie rozpadną . Na każdej rozklepanej piersi z kurczaka , rozsmarowujemy łyżeczkę pesto , sypiemy posiekanym szczypiorkiem , układamy równą ilość pokruszonej fety i na koniec doprawiamy pieprzem . Zwijamy w rulonik , a następnie zawijamy w folię , robiąc tzw cukierek , końce mocno skręcamy i dodatkowo owijamy ,żeby się nie rozpadały . W garnku doprowadzamy wodę do wrzenia , zmniejszamy mocno gaz i wkładamy do niej roladki . Przykrywamy pokrywką . Roladki mają się gotować około 20 minut . Wyjmujemy z wody i pozostawiamy do ostygnięcia w folii , żeby się nie rozpadły . Z przestudzonych roladek zdejmujemy folię i odsmażamy je na klarowanym maśle . Smacznego 


Post Neapolitańskie roladki drobiowe pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży.