Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
„Zdrowy ferment” – kiszenie warzyw i owoców
WolnaKuchnia.pl - gotujemy w rytmie slow food i ćwiczymy tai chi.
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
68
Kategorie
80
„Zdrowy ferment” – kiszenie warzyw i owoców
Kiszenie to najłatwiejszy, najzdrowszy, i jednocześnie jeden z najstarszych sposób na konserwowanie żywności. Proces opiera się na przetworzeniu cukrów prostych zawartych w warzywach i owocach w kwas mlekowy, dzięki czemu do przetworów nie dodajemy d...
WolnaKuchnia.pl - gotujemy w rytmie slow food i ćwiczymy tai chi.
04 wrz 16
Warsztaty i pokazy
,
Zdrowy ferment
,
Kiszenie
,
Kiszonki
Warsztaty i pokazy
5 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
WolnaKuchnia.pl - gotujemy w rytmie slow food i ćwiczymy tai chi.
Wolna Kuchnia pomaga zwolnić tempo życia. Nasze zdrowe i proste przepisy powstały w rytmie slow food. Zasmakujcie z nami wolnego życia!
68
80
Polecane przepisy
Cono Sur Reserva Especial na Ferment Show
Sobota, 8 grudnia na długo zapadnie w pamięć miłośnikom win. Adresowane zarówno do amatorów, jak i profesjonalistów największe winiarskie wydarzenie roku Ferment Show zgromadziło ponad 40 wystawców - importerów win z całego świata oraz wielu gości. Fer...
Cztery Fajery
Warsztaty
,
Wina i sery
Cono Sur Reserva Especial na Ferment Show
Sobota, 8 grudnia na długo zapadnie w pamięć miłośnikom win. Adresowane zarówno do amatorów, jak i profesjonalistów największe winiarskie wydarzenie roku Ferment Show zgromadziło ponad 40 wystawców - importerów win z całego świata oraz wielu gości. Fer...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Warsztaty
,
Wina i sery
Cały ten Ferment
Jak to się zaczęło? Należę do osób, które pamiętają jeszcze, jak wyglądało życie przed erą internetu, supermarketów i masowej produkcji żywności. Koło domu był ogródek, gdzie rosły najpotrzebniejsze warzywa i owoce. Dookoła biegały kury, latały...
Naturalnie Naturalni – Warsztaty Kosmetyków Naturalnych – DIY domowe kosmetyki 100% naturalne!
Naturalnie Naturalni
,
Siej Ferment
,
Fermentacja
,
Kiszonki
Kiszonki – zdrowie w słoiku
Kiszonki są niezwykle zdrowe i proste w wykonaniu. Dowiedz się co i jak kisić. The post Kiszonki – zdrowie w słoiku appeared first on Inspirowane Smakiem.
Inspirowane Smakiem
Artykuły
Warsztaty dla firm Siej Ferment – probiotyki, kiszonki, octy
WARSZTATY DLA FIRM Od kilku lat jeździmy po całej Polsce i organizujemy warsztaty o różnej tematyce. Warsztaty mają różną formę, mogą to być indywidualne, dla grup zorganizowanych, warsztaty firmowe oraz różnego rodzaju warsztaty na eventach, f...
Naturalnie Naturalni – Warsztaty Kosmetyków Naturalnych – DIY domowe kosmetyki 100% naturalne!
Ogólnopolski Festiwal Zielarstwa w Łagowie
Mieliśmy przyjemność prowadzić warsztaty na drugim Ogólnopolskim Festiwali Zielarstwa w Łagowie. Były warsztaty z domowej produkcji kremów i środków czystości oraz zasialiśmy ferment na warsztatach z podstaw kiszenia i fermentacji. Warsztaty od...
Naturalnie Naturalni – Warsztaty Kosmetyków Naturalnych – DIY domowe kosmetyki 100% naturalne!
Festiwale targi warsztaty
Sztuka fermentacji – skąd czerpać wiedzę, pomysły i przepisy?
Kiszenie i fermentacja stało się dla mnie bardzo szybko czymś bardzo oczywistym i intuicyjnym. Może dlatego, że w mojej rodzinie zawsze pojawiała się kiszona kapusta i kiszone ogórki, a może po lubię to robić i podświadomie czuję i wiem&...
Naturalnie Naturalni – Warsztaty Kosmetyków Naturalnych – DIY domowe kosmetyki 100% naturalne!
Zapomniana wiedza
,
Oczyszczanie organizmu
,
Siej Ferment
,
Donna Schwenk
,
Lakto-fermentacja
,
Sandor Ellix Katz
,
Sztuka fermentacji
,
Zdrowy ferment
„Zdrowy ferment” – kiszenie warzyw i owoców
Kiszenie to najłatwiejszy, najzdrowszy, i jednocześnie jeden z najstarszych sposób na konserwowanie żywności. Proces opiera się na przetworzeniu cukrów prostych zawartych w warzywach i owocach w kwas mlekowy, dzięki czemu do przetworów nie dodajemy d...
WolnaKuchnia.pl - gotujemy w rytmie slow food i ćwiczymy tai chi.
Warsztaty i pokazy
,
Zdrowy ferment
,
Kiszenie
,
Kiszonki
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone