Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Wino i kuchnia
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
134
Kategorie
530
Karp na czarno
Ryb jadano wdawnej Polsce wiele izprzyjemnością. Królował szczupak, lin iłosoś, ale idla karpia miano sporo poważania. Jak pisze Jarosław Dumanowski: „Polską kuchnię ceniono wEuropie właśnie za bardzo rozwiniętą sztu...
Wino i kuchnia
Wytrawne
,
Czerwone
,
Ryba
,
święta
,
Wigilia
,
Włochy
,
Karp
,
Karp na wigilijną kolację
,
Primitivo
Karp smażony w czerwonym winie
Po przystawkach, czas na danie główne. W tej roli najbardziej popularny karp. Poprzedniego roku proponowaliśmy karpia z grzybami w śmietanie, karpia piernikowego, pieczonego karpia z pomidorami.A tym razem coś nowego, mniej tradycyjnego, z nutką ...
Wino i kuchnia
Wytrawne
,
Czerwone
,
Ryba
,
święta
,
Wigilia
,
Karp
,
Karp na wigilijną kolację
Zupa grzybowa na zakwasie razowym
Moja mama robi najsmaczniejszą wigilijną zupę grzybową, pełną suszonych borowików, prawdziwków i warzyw, ale równie smaczny i bardzo prosty sposób na świąteczną grzybową zaproponował nam Janusz Fic. Z jej przygotowanie poradzi sobie każdy. Jeśli ktoś z...
Wino i kuchnia
święta
,
Wigilia
,
Zupa
,
Grzyby
Szczupak faszerowany - przystawka doskonała
Przyglądając się pracy Janusza Fica, nabrałam dużej odwagi do działań w kuchni i tworzenia nowych połączeń smaków.Obserwując z jaką starannością wraz ze współpracownikami przygotowuje kolejne dania, stałam się świadkiem tworzenia prawdziwych arcy...
Wino i kuchnia
Wytrawne
,
Białe
,
Przystawka
,
Ryba
,
święta
,
Wigilia
,
Przekąski do wina
,
Słowenia
,
Furmint
Nowatorskie specjały świąteczne
Na tradycyjne świąteczne dania receptur jest sporo i nie ma powodu, abyśmy i my powielili je na swoim blogu. Wraz z Januszem Ficem - szefem kuchni Dworu Sieraków oraz Wojciechem Giebutą stworzyliśmy nowatorskie świąteczne specjały, proponując podanie d...
Wino i kuchnia
Wytrawne
,
Białe
,
Przystawka
,
święta
,
Chardonnay
,
Wigilia
,
Przekąski do wina
,
Grzyby
Czulent
Czulent to tradycyjne danie kuchni żydowskiej, przygotowywane na szabat. Ponieważ pobożni żydzi w dniu szabatu nie mogli rozpalać ognia, przygotowanie czulentu rozpoczynano dzień wcześniej, a następnie trzymano go dłuższy czas w ciepłym wygaszonym piec...
Wino i kuchnia
Danie główne
,
Czosnek
,
Syrah
,
Fasola
,
Kasza
,
Ziemniaki
,
Czulent
,
Kuchnia żydowska
←
Poprzednia
7
8
9