Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Szparagowe risotto - hit sezonu
Studnia Miodu
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
99
Kategorie
146
Szparagowe risotto - hit sezonu
Są przepisy, które po prostu się nie nudzą i zostają z nami na dłużej. Bądźmy szczerzy: nic co zawiera wino, masło i parmezan nie może być złe. A jak jeszcze dodamy do tego szparagi, to już nie może być żadnej pomyłki! Stąd przepis na risotto ze szpa...
Studnia Miodu
23 cze 17
Kuchnia włoska
,
Risotto
,
Szparagi
kuchnia włoska
3 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Studnia Miodu
Honey Well: food worth traveling
99
146
Polecane przepisy
PODSUMOWANIE AKCJI "POLAK PO WŁOSKU"
Wielokrotnie brałam udział w akcjach kulinarnych, ale dopiero w tym roku udało mi się być organizatorką jednej z nich. Miałam nadzieję, że akcja "Polak po Włosku" się przyjmie i bardzo się cieszę że zaangażowało się w nią tyle osób. Było mi bardzo miło...
Apetyt na Smaka
Kuchnia włoska
Szparagowe risotto - hit sezonu
Są przepisy, które po prostu się nie nudzą i zostają z nami na dłużej. Bądźmy szczerzy: nic co zawiera wino, masło i parmezan nie może być złe. A jak jeszcze dodamy do tego szparagi, to już nie może być żadnej pomyłki! Stąd przepis na risotto ze szpa...
Studnia Miodu
Kuchnia włoska
,
Risotto
,
Szparagi
Risotto ze szparagami
Kremowe, szparagowe i bardzo pyszne. W sezonie szparagowym grzechem byłoby nie zrobić risotta ze szparagami! Robi się je szybko, w dodatku jest wegetariańskie, a jeśli nie dodamy parmezanu to nawet wegańskie. Znajomi weganie zastępują parmezan płatkami...
Śnieżka gotuje
Wegetariańskie
,
Warzywa
,
Wegańskie
,
Włochy
,
Szparagi
,
Risotto
Risotto z cukinią
Risotto z cukinią chodziło za mną od dawna. Czekałam tylko na dobry moment i nadejście cukiniowego sezonu. I stało się dokładnie tak jak myślałam: cukinia okazała się cudnym dodatkiem do delikatnego risotto. Jego smak podkręciłam tylko dodatkiem boczku...
Madame Edith
Szparagowe wstążki jak makaron
Pod koniec sezonu szparagowego można czasem kupić grube białe szparagi, które mają sporo amatorów łatwiej je obrać, często są bazą zup szparagowych. Ja wymyśliłam do nich inne zastosowania -pocięłam je wzdłuż na szparagowe wstążki , poddusiłam ...
Grażyna gotuje
Obiady
,
Szparagi
Szparagowe risotto z kurczakiem i cheddarem
Czego potrzebujemy?(2 porcje)ryż arborio1/2 szklanki ryżu do risotto1/4 cebuli drobno posiekanej100 ml białego wina wytrawnego350-400 ml bulionu warzywnego 50 g sera cheddar3 łyżki masła2 łyżki oliwy1/2 pęczka szparagówszczypta białego pieprzuNa małym ...
Rozsmakuj się!
Na obiad
,
Pory roku LATO
,
Szparagi
Sałatka szparagowa z kolendrą, oliwą szczypiorkową i orzechami
Nareszcie! Sezon na szparagi i na cotygodniowe, rowerowe wyprawy pod Halę Mirowską uważam za rozpoczęty.Za chwilę zewsząd zaczną wyłaniać się szparagowe przepisy - krem z białych, krem z zielonych, z sosem holenderskim albo siekanym jajkiem, z ma...
SUPERFOODS IN WARSAW
Bezglutenowo
,
Wegańskie
,
Sałatka
,
Lunch do pracy
,
Orzechy
,
Szparagi
Risotto ze szparagami
Kremowe, delikatne, serowo-szparagowe. Boskie! Risotto ze szparagami składniki na 2 porcje: 160 g ryżu risotto pęczek zielonych szparagów 1 cebula 3 łyżki masła 1 litr bulionu warzywnego (ugotowany z dodatkiem zdrewniałych końcówek szparagów) 1 łyżka p...
Shabby eat
Obiad
,
Ryż i kasza
,
Kuchnia włoska
,
Szparagi
,
Ryż
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone