Każdy ma taki dzień dziecka, na jaki zasłużył. Ja ten beztroski dzień umiliłem sobie pizzą z cukinią, szparagami i serem pleśniowym. Właściwie niczego więcej do szczęścia mi nie potrzeba.
Kilka postów wcześniej
Kiedy pojawia się pizza, za każdym razem odsyłam Was do pierwszego tekstu, w którym tłumaczyłem mój sposób na idealne ciasto. Tak też będzie w tym przypadku - KLIKNIJ TUTAJ - i przeczytaj, jak robię najlepsze ciasto na świecie!
Składniki na pizzę
- cukinia,
- szparagi,
- ser pleśniowy,
- ser żółty,
- bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz.
Jeżeli chodzi o szparagi, to oczywiście zanim wylądowały na pizzy odpowiednio je przygotowałem. Natomiast, jako, że cuknia jest niezwykle delikatnym warzywem, pokroiłem ją na małe talarki, przyprawiłem bazylią oraz ziołami prowansalskimi i położyłem razem ze szparagami i serem pleśniowym na pizzy.
Na samym początku dajcie ser żółty, później cukinię, szparagi a następnie włóżcie do piekarnika. Standardowo - 200 stopni i jakieś 20-30 minut. Na samym końcu, kiedy pizza będzie prawie gotowa włóżcie ser pleśniowy. Ja tak robię i uwielbiam jego konsystencję rozpływającą się w ustach.
A Ty jak umiliłeś sobie DZIEŃ DZIECKA?
Student też potrafi gotować