Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Danie dobre na każdą porę. Lekkie, ale sycące. Ziarna Inków ze szaragami, pomidorami i kiełkami
Student też potrafi gotować
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
129
Kategorie
5
Danie dobre na każdą porę. Lekkie, ale sycące. Ziarna Inków ze szaragami, pomidorami i kiełkami
Czasami mam po prostu ochotę na coś bardzo lekkiego, ale równocześnie sycącego. Trochę pokombinowałem, żeby nie mówić, że przekombinowałem. Danie dobre i na obiad, i na kolacje, i do pracy.
SKŁADNIKI:
- ziarna Inków - ryż długoziarnisty, biała quinoa, amarantus, bulgur z łubinu - (szklanka),
- szparagi - pęczek,
- pomidorki małe - czerwone i żółte,
- kiełki soczewicy, cieciorki i fasoli,
- dwa ząbki czosnku,
- pieprz i sól,
- oregano,
- sos sojowy,
- świeża bazylia.
- oliwa z oliwek/olej kokosowy.
PRZYGOTOWANIE:
1. Obierzcie i ugotujcie szparagi.
2. W drugim garnku zagotujcie wodę i tam też gotujcie przez 10 minut ziarna Inków.
3. Na rozgrzanej patelni uprażcie wszystkie kiełki z solą i pieprzem.
4. Do uprażonych kiełków wrzućcie pokrojone szaragi oraz pomidory.
5. Następne w kolejności są ugotowane ziarna.
6. Wszystko dokładnie wymieszajcie.
7. Na samym końcu przyprawcie czosnkiem, oregano i odrobiną sosu sojowego.
8. Podawajcie ze świeżą bazylią lub szczypiorkiem.
9. Danie jest dobre zarówno ciepłe, jak i zimne.
Student też potrafi gotować.
Student też potrafi gotować
07 lip 16
Obiady
,
Kolacje
kolacje
10 przepisów
Polecane przepisy
Sałatka „samo dobro” ♥
Po długiej nieobecności spowodowanej, nie będę ukrywać, moim lenistwem blogowo kulinarnym, wracam. Na jak długo? tego nie wie nikt, ale mam dla Was dzisiaj przepis na bardzo dobre danie. Do jego przygotowania skłoniło mnie odkrycie w mo...
chilitonka
Vege
,
Quinoa
,
Vegan
,
Komosa ryżowa
,
Szpinak
,
Kasze i ziarna
,
Sałatki
,
Amarantus
,
Nerkowce
,
Sos vinaigrette
,
Szarłat
Historia od kuchni: Komosa ryżowa
Mimo iż w naszym kraju pod strzechy trafiła całkiem niedawno, komosa ryżowa jest jedną z najstarszych uprawnych i jadalnych roślin na ziemi. Zalicza się ją do zbóż rzekomych, czyli roślin, których z rodziną traw nic nie łączy, ale podobnie jak jej zboż...
Wege znaczy pyszne!
Aktualności
,
Historia od kuchni
,
Historia jedzenia
,
Komosa ryżowa
,
Historia komosy ryżowej
,
Skąd pochodzi komosa ryżowa
Tarta ze szparagami i żółtym serem
Sezon na szparagi powoli dobiega końca, będzie to zatem już ostatni przepis na użycie tego pysznego, zielonego warzywa. Jak pewnie pamiętacie bardzo lubię tarty ze szaragami, czy to w wersji à la quiche na kruchym cieście czy w szybkiej odsłonie na cie...
Madame Edith
Młode ziemniaki z serkiem wiejskim i kabanosem
Cześć =) Ziemniaki z serem twarogowym to pomysł na smaczne, sycące i niedrogie danie, dobre na każdą porę dnia i roku, a szczególnie kojarzące się z lekkim obiadem naletnie dni. Dzisiejsze ziemniaki z serkiem wiejskim to nic innego, jak kolejny w...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Ziemniaki
Danie dobre na każdą porę. Lekkie, ale sycące. Ziarna Inków ze szaragami, pomidorami i kiełkami
Czasami mam po prostu ochotę na coś bardzo lekkiego, ale równocześnie sycącego. Trochę pokombinowałem, żeby nie mówić, że przekombinowałem. Danie dobre i na obiad, i na kolacje, i do pracy.SKŁADNIKI:- ziarna Inków - ryż długoziarnisty, biała quin...
Student też potrafi gotować
Obiady
,
Kolacje
"Detoks cukrowy": Pieczone bataty z nadzieniem imbirowym
Najgorszym wrogiem każdej diety jest głód. Gdy jesteśmy głodni nasza silna wola słabnie i stajemy się podatni na różne pokusy. Dlatego tak ważne jest, żeby posiłki, które spożywamy będąc na diecie były sycące i odżywcze, ale jednocześnie lekkie i nisko...
Ja Tu Gotuję!
Wegetariańskie
,
Kolacja
,
Cukrowy detoks
Placuszki z cukinii z suszonymi pomidorami i koperkiem
Pozostając dalej w greckich klimatach, które bardzo kojarzą mi się ze świeżością, latem i beztroską mam dzisiaj dla Was kolejną propozycję, ale tym razem wegetariańską. A do tego taką, którą pasuje na każdą porę dnia - bo czy nie ma dobrej pory na plac...
Kucharka w baletkach
Okarnica ze smażoną cebulką, papryką i pomidorami
Jeżeli jesteś weganinem, nie jesz produktów pochodzenia zwierzęcego ale tęsknisz za jajecznicą to propozycja w sam raz dla ciebie :)
SAWA Gotuje
Papryka
,
Soja
,
Śniadania
,
Cebula
,
Okarnica
,
Pomidory
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone