Sałatka jest zawsze dobrym pomysłem, gdy nie mamy czasu na dłuższe gotowanie, a chcemy zjeść smacznie i zdrowo. Tym razem przygotowałam sałatkę z granatem i jajkiem. Wzbogaciłam ją o dodatek komosy ryżowej i świeżych warzyw. Wyszło naprawdę smacznie. T...
Jedna sałatka a tyle smaków! Z jednej strony słodycz i delikatna cierpkość mango, z drugiej ostrość, kwaśność i słodkość sosu, do tego piękna gra intensywnych kolorów. Wiosna idzie, jak nic! Sałatka z mango stanowić może samodzielne danie, może b...
Tureckie smaki są dość specyficzne, a zarazem niesamowite. W jednym kęsie możemy poczuć wiele różnych smaków przeplatających się ze sobą i tworzących idealną całość. Jednakże, gdybyśmy mieli jeść każdy składnik osobno, nie byłoby to dobre. Stąd uważam,...
Bardzo lubię połączenie mięsa ze słodkim owocowym elementem, schab z morelą, karkówka ze śliwką, czy wątróbka z jabłkiem, to zdecydowanie są moje smaki
Sałatka z mozzarellą i granatem Sałatka z mozzarellą i granatem, to wspaniałe zestawienie warzyw, owocu i białego sera. Może stanowić samodzielne danie główne, jak i być przekąską w ciągu dnia lub dodatkiem do obiadu. Dzięki mieszance sałat jest...
Przed nami kilkugodzinna podróż samochodem. Jedno jest pewne, prędzej czy później trzeba będzie się zatrzymać by rozprostować nogi i zjeść drugie śniadanie. Przygotowałam się więc na tę okoliczność i wczoraj wieczorem zrobiłam smaczną, ...
Zakupy w warszawskiej Hali Mirowskiej to czysta przyjemność, bynajmniej jeśli chodzi o ceny produktów. Piękne awokado za 2 zł, dorodne mango za 3 i spory granat za 1 zł Tu zakupy robi się w ilościach hurtowych, dla siebie i dla znajomych...
Za oknem zrobiło się szaro i ponuro. W kuchni odwrotnie, kolory wiosny i lata. Dzisiaj do przygotowania sałatki użyłam jednego z moich ulubionych owoców, czyli granata. Granata jest dla mnie namiastką czerwonych porzeczek, które uwielbiam jeść w ...