Tajskie zielone curry to wschodnia wariacja na temat indyjskiego curry. Myśląc o tym daniu trzeba pamiętać, że curry to sposób przyrządzania, a nie przyprawa. W Indiach tego nie kupimy w żadnym sklepie. A dlaczego? Bo trzeba zrobić samemu. Podstawowe s...
Skoro już jesteśmy w temacie ekspresowych zup (ostatni wpis to domowa zupka chińska), a takie dania zimą lubimy najbardziej, chciałabym się podzielić prostym przepisem na pyszną, aromatyczną, kremową zupę czerwone curry z krewetkami, tagl...
Zawsze lubiłam sałatki. Zabierałam je ze sobą do pracy na lunch lub przygotowywałam na szybką kolację. Od kiedy zostałam mamą jem je jeszcze częściej niż kiedyś. Porcje świeżych warzyw j owoców pozwalają mi zdrowo się odżywiać i dostarczać organi...
W poprzednim życiu, o ile wierzyć, że takowe istnieje, ewidentnie byłam Azjatką. Uwielbiam wszystkie połączenia smaków, które w azjatyckiej kuchni występują: ostry, słodki, kwaśny, gorzki i słony. Dzisiejsze danie, które przyrządził mój mąż (&#...
Jak wiecie uwielbiam krewetki, a kuchnię tajską jeszcze bardziej ;)
Dziś mam dla Was przepis na pyszne i niesamowicie sycące czerwone curry z krewetkami, które jest świetnym pomysłem na obiad albo kolację na ciepło.
Na ostro tak jak lubię (...
Ostatnio chodzą za mną smaki Azji. Czerwona pasta curry i mleczko kokosowe to idealne składniki zarówno do dań z ryżem, makaronem czy do zup. Pamiętacie moje curry? http://miskawkuchni.blogspot.com/2015/03/czerwone-curry-z-krewetkami.htmlByło cudowne, ...
Hejdziś coś ekstra :) Pyszne czerwone curry z krewetkami, kiełkami i papryką. podane z makaronem ryżowym. Tajskie smaki, mleczko kokosowe, kolendra - ach :) co za zapachy i smaki! To jedno z tych dań, które masz ochotę robić co drugi dzień.Nie zwlekajm...