Kiedy zaprosimy chlebożerców możemy ich ugościć miedzy innymi wszelkimi pastami i pasztetami. Oto przepis na banalnie prostą i szybką pastę, która zadba o pełne brzuszki i dostarczy wielu cennych mikroelementów.
Składniki:
150 g Ciecierzycy
Pół szklanki startego słonecznika
1 awokado
2 ząbki czosnku
Sok z połowy cytryny
Ok 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody
![IMG_4857](http://smakesencjaharmonia.blog.pl/files/2014/11/IMG_4857-300x179.jpg)
Ciecierzycę gotujemy do miękkości (wcześniej moczymy na noc). Słonecznik mielimy (ja starłam w ręcznym młynku). Po przestygnięciu blendujemy ciecierzycę z resztą składników na gładką masę. Świetnie smakuje na kanapce z plasterkiem kiszonego ogórka. Można też od razu dodać do pasty startego ogórka.
![potrawa](http://smakesencjaharmonia.blog.pl/files/2014/11/potrawa-300x196.jpg)
Polub stronę mojego bloga na facebook aby otrzymywać powiadomienia o nowych wpisach. Wkrótce oryginalny prosto z Ukrainy przepis na barszcz czerwony.
https://www.facebook.com/smakesencjaharmonia