Składniki :
- dwa udka lub ćwiartki
-paczka kotletów sojowych
- 20 dag pieczarek
- Seler . por . pietruszka
-ziele angielskie , liść laurowy
-kostki rosołowa
-marchewka
-mała cebula
-przyprawa do flaków
-papryka słodka oraz ostra
-sol , pieprz
-majeranek
-margaryna
-bułka tarta
Sposób przygotowania :
Do garnka wrzucamy dobrze umyte udka , seler, por , pietruszkę ,
Starta na grubych oczkach marchewkę , ziele angielskie , liść laurowy
2 kostki rosołowe zalewamy około 3,5-4 l wody i gotujemy rosół
W między czasie wrzucamy do wrzącej osolonej wody
kotlety sojowe i gotujemy na wolnym ogniu 7-8 min i
odstawiamy do ostygnięcia .
Przed końcem gotowania rosołu rozgrzewamy dwie łyżki masła na patelni i wrzucamy
drobno pokrojone pieczarki i cebule obsmażamy po obsmażeniu
dodajemy dwie łyżki bułki tartej do pieczarek i dobrze mieszamy
i zestawiamy z ognia .
Z rosołu wyjmujemy udka i rozdrabniamy na małe kawałki .
Kotlety kroimy na drobne paski .
Do rosołu wrzucamy kotlety , udka i pieczarki ,
Mieszamy i doprawiamy
Ja deje około 50 g przyprawy do flaków
i doprawiam do smaku solą pieprzem i papryka słodka i ostrą
oraz około1- 2 łyżki majeranku
Można doprawić po swojemu
Zostawiamy do zagotowania , po zagotowaniu gotowe
Smacznego !