Bardzo lubię dodawać maślankę do ciast, babeczek i ogólnie do wypieków, bo dzięki niej wszystko jest bardziej puszyste, mięciutkie i delikatne. Zostało mi jej sporo po muffinach gruszkowych i czekoladowych, więc wykorzystałam ją do bardzo prostych plac...
Niemieckie pancakes to pieczone ciasto w smaku i w wyglądzie trochę przypominające karpatkę. Smakują bardzo dobrze ale jeść je trzeba przy pomocy noża i widelca. Korzystałam ztego przepisulekko go modyfikując, może niepo...
Akcja "Kuchnia niemiecka" zakończona, zatem czas na podsumowanie.Dziękuję wszystkim , którzy wzięli udział w akcji i zechcieli podzielić się ciekawymi przepisami.Durszlakowi dziekuję za przeprowadzenie akcji.Pozdrawiam wszystkich miłych uczestników!Udz...
Uwielbiam pancakes. Mogłabym je jeść codziennie.Niestety, nie zawsze mam czas, żeby je zrobić.Wróć, przeważnie nie mam na to rano czasu.Dlatego jest to dla mnie śniadanie weekendowe.Takie leniwe, kiedy można smakować każdy kęs.Owoce i ricotta to jeden ...
Akcja "Kuchnia niemiecka" dobiegła końca. Dziękuję wszystkim, którzy wzięli w niej udział i zechcieli podzielić się swoimi przepisamiNie jest to kuchnia szczególnie popularna, choć nie wiem dlaczego, bo przecież tak podobna do naszej polskiej.Szczególn...
Pyszne, puszyste i mięciutkie placki twarogowe rodem z Niemiec, są idealną propozycją na weekendowe śniadanie.Usmażyłam je, chcąc wykorzystać kawałek sera twarogowego, który od jakiegoś czasu leżał w lodówce i nie chciałam, aby wreszcie się popsuł.&nbs...
Proste i szybkie w wykonaniu placki na bazie maślanki doskonałe na weekendowe śniadanie.Koniecznie trzeba je podać z czymś słodkim, gdyż ciasto nie zawiera grama cukru, a jedynie szczyptę soli.U mnie zagościły w towarzystwie domowej roboty truskawek w ...