Nie lubię marnować jedzenia. Zostały mi dwie pałki z kurczaka, którego piekliśmy na wizytę rodziców. Odgrzewane nie miałyby już takiego uroku, więc postanowiłam "odnowić" kuraka :P Wyszły naprawdę pyszne, aż byłam zaskoczona a mąż pomimo, że nie lubi mięsa z kury był zachwycony :)
Kotleciki z pieczonego kurczaka z oliwkami i serem- 2 pałki z kurczaka (wcześniej upieczone)
- łyżka mąki
- łyżka majonezu
- kilka oliwek zielonych
- gruby plaster żółtego sera
- sól, pieprz, papryka czerwona
- bułka tarta do obtoczenia
Kurczaka obieramy i kroimy w drobną kostkę, podobnie jak resztę składników. Łączymy z mąką i majonezem, doprawiamy. Lepimy kulki, lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Efekt zniewalający zapewniam :)