Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Dolny Śląsk
kubek w kubek
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
24
Kategorie
49
Dolny Śląsk
Spędzam wakacje na razie w domu, na Dolnym Śląsku. Ale w tym roku nie mam zamiaru użalać się nad tym, że nie pojechałam do Chorwacji, Grecji, czy Peru. Nie chcę też używać epitetów z rodzaju polska Toskania, czy Szwajcaria Lwówecka, bo tak jak nie ma p...
kubek w kubek
30 lip 13
Podróże
podróże
3 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
kubek w kubek
Niestety ten blog nie ma opisu
24
49
Polecane przepisy
Powrót do kuchni tradycyjnej, czyli lokalne produkty w nowoczesnej odsłonie
Mimo żewciąż poznajemy nowe smaki izachwycamy się kuchniami świata, coraz częściej wracamy dokorzeni polskiej kuchni iwykorzystujemy wniej regionalne produkty oraztradycyjne przepisy. Jakie regionalne dania Polacy pr...
Inspirowane Smakiem
Artykuły
,
Artykuł
Kapusta ze skwarkami
Ten przepis będzie trochę inny, z opowieścią w tle. Dla mnie wyjątkową, ponieważ historia dotyczy mojej rodziny. Jak wiecie, od ponad 3 lat współtworzę dolnośląski magazyn kulinarny KOCIOŁ. To wirtualny kwartalnik tworzony przez blogerów...
Gotuj z Kasią
Bezglutenowe
,
Dania główne
,
Bez nabiału
,
Okołokulinarne tematy
,
Kocioł
,
Kuchnia dolnośląska
,
Boczek
,
Smalec
,
Kiszona kupusta
Dziewiętnasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
Uwaga, uwaga przywołujemy wiosnę! Endywia, radicchio, rukola, roszponka, rzymska, lodowa, masłowa wystąp. Sałaty, będziecie teraz rządzić na naszych talerzach. A wspierać was będzie biały ser, dzięki któremu udowodnimy, że nawet z tak...
Gotuj z Kasią
Okołokulinarne tematy
,
Kocioł
,
Magazyn
Jak zrobić kluski śląskie ?
Dzisiaj postanowiłem przegotować coś z mojego rejonu, coś ciekawego, coś co was zaciekawi wasze podniebienia. Dość popularne, aczkolwiek przygotowane dosyć rzadko w polskich domach (wyłączając górny i dolny Śląsk). Doskonałe jako dodatek do mięsa&...
Full smaku
30 minut
,
Dania jarskie
,
Makarony
Zamek w Bolkowie
Zimowe ferie dobiegają końca.Tym, którzy nie wiedzą co zrobić z czasem w te ostatnie dni bezśnieżnych ferii zapraszam do zwiedzania dolnośląskich zamków. Kilka z nich prezentowałam już wcześniej na blogu. Dolny Śląsk jest najbogatszym w zabytki region...
Kasia i jej kobiecy świat
W wolnej chwili
,
Wycieczka
,
Zamek Bolków
Rolada ślaska z wieprzowiny
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z wieprzowiny. W połączeniu z kluskami śląskimi i modrą kapustą tworzy wspaniałe danie kuchni śląskiej w dodatku z przepysznym sosem pieczeniowym powstałym przy pieczeniu rolad.S...
Mechanik w kuchni
Na obiad
,
Cebula
,
Boczek
,
Papryka
,
Mięso wieprzowe
,
Ogórek
La Bufala, czyli dlaczego nie należy jadać makaronu w pizzerii?
Oczko: Ponieważ Kurczak wyfrunął mi na Dolny Śląsk, rzadko kiedy zdarza nam się teraz wcielać w rolę restauracyjnych króliczków doświadczalnych. Ale korzystając z ostatniego jej wyjazdu do Warszawy, spotkałyśmy się na makaronie w pizzeri La Bufala. Na ...
Pasta i Basta!
Aga-aa
,
Zemfiroczka czyli oczko ;)
,
Kluski doświadczalne
Dolny Śląsk
Spędzam wakacje na razie w domu, na Dolnym Śląsku. Ale w tym roku nie mam zamiaru użalać się nad tym, że nie pojechałam do Chorwacji, Grecji, czy Peru. Nie chcę też używać epitetów z rodzaju polska Toskania, czy Szwajcaria Lwówecka, bo tak jak nie ma p...
kubek w kubek
Podróże
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha