KOTLETY Z KALAFIORA – pyszne, szybkie i łatwe kotlety z kalafiora. Warto pokusić się o przygotowanie takich kotletów, szczególnie jeżeli zostaje Wam kawałek kalafiora z dnia poprzedniego.
KOTLETY Z KALAFIORA
Składniki:
- Ok. pół główki kalafiora
- 1 jajko
- 4 łyżki bułki tartej
- 3 – 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- Pół pęczka koperku
- Sól
- Pieprz
Dodatkowo:
- Bułka tarta do obtoczenia
Wykonanie:
Kalafiora ugotowałam i rozdrobniłam widelcem. Dodałam pokrojony koperek, mąkę, bułkę tartą i wbiłam jajko. Doprawiłam solą i pieprzem (do smaku). Wszystko dokładnie wymieszałam. Formowałam kotlety, obtaczałam w bułce tartej i smażyłam na złoty kolor z obu stron. Tak przygotowane kotlety można podać z jajkiem sadzonym, ziemniaczkami, kefirem lub surówką.
Artykuł KOTLETY Z KALAFIORA pochodzi z serwisu Przepisy Joli.