Urlop zdecydowanie za szybko mija. Na dodatek w tym roku pogoda nie dopisała. Zimno!
Na osłodę czas na ciasto. Bezglutenowe oczywiście!
Przepis przerobiony ze zwykłego glutenowca. Smaczne i szybko znika z talerzy.
1 szkl mąki ryżowej
2 szkl mąki Schar uniwersalnej
5 jaj
1,5 szkl cukru
1 szkl oleju
3 łyżki kakao
3 łyżeczki bg proszku do pieczenia
Jaja ubić z cukrem. Na zmianę wsypywać przesianą przez sitko mąkę z olejem i miksować.
Ciasto podzielić na dwie części.
Do jednej dodać 3 łyżki kakao, a do drugiej 3 łyżki mąki.
Do wysmarowanej i oprószonej mąką tortownicy wlewamy na przemian łyżkę ciasta białego i ciemnego.
Pieczemy 60 minut w temp. 170*
Smacznego!