Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
13112 wyników
Przepis na Zupa azjatycka
Jak zrobić idealny przecier pomidorowy? Przygotuj się krok po kroku!
Nareszcie! Sezon na przepyszne, słodkie i soczyste pomidory już w pełni. W związku z czym, jest to idealny moment na zrobienie domowych przecierów pomidorowych, które umilą nam jesienne i zimowe dni a także ułatwią oczekiwania na kolejne ciepłe lato.St...
Karkrówka
Pomysły
,
Pomidory
,
Lato zamknięte w słoikach
,
Przetwory
,
Słoiki
Poszukiwanie smaku na Wyspach Maltańskich – część 2
Jak pisałam na zakończenie pierwszej części artykułu o Wyspach Maltańskich wierzyłam, że to miejsce ma do zaoferowania jakiś wyjątkowy smak tylko, że ja go jeszcze po prostu nie odkryłam. Poszukiwania rozpoczęłam jeszcze na wyspie Gozo, n...
żyję żeby jeść - zdrowe przepisy
3. Podział przepisów wg inspiracji
,
Kuchnie świata - podróże
,
6. Warto wiedzieć - artykuły
Tydzień w Anglii, kulinarnie.
Wczoraj wróciłam do domu po tygodniowym pobycie w Anglii. Najchętniej zostałabym tam jeszcze dłużej, ale wszystko przecież ma swój początek i koniec. Tutaj jednak, historia wygląda inaczej, to może być dopiero nowy początek. Wierzę w to mocno :)&...
An Apple A Day
Inne
,
Wyjazdowe
,
Anglia
Wielkanoc
Już nie mogę się doczekać. To pierwsze w moim życiu wielonarodowościowe Święta Wielkiej nocy. Przy stole zasiądzie wiele osób, a ja jestem ogromnie podekscytowana. To niesamowite! Te rozmowy, smaki, opowieści. To dopiero będą święta.Dzisiejszy post, kt...
Kuchnia Ilony / przepisy, porady kulinarne, fotografia i filmy kulinarne
Wielkanoc
Papryka nadziewana płatkami jaglanymi i warzywami w sosie pomidorowym
To danie powstało wyjątkowo szybko i pomimo ,że temperatura nie odpuszcza, warto je zrobić. Polecam też uczynić większą porcję, gdyż można bez obaw trzymać je w lodówce, jeść na zimno lub odgrzewać, a nawet brać ze sobą...gdziekolwiek. Podo...
Z Kuchni Do Kuchni
PRZEPISY
,
POLSKA
,
OBIAD
,
RECENZJE
W końcu komu i na co szkodzi ten glutaminian sodu?
Kostki rosołowe kiedyś były pomocne w życiu. Dziś są szkodliwe w telewizji. A że to zupełna bzdura to nieważne, bo telewizyjne dietetyczki wprost muszą roztaczać wokół odbiorników smrodliwy ferment. Z kostkami rosołowymi jest trochę tak...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
W mediach
,
Zdrowa żywność
,
Dietetyk
,
Dieta
,
Glutaminian
,
Kikunae Ikeda
,
L-glutaminian
,
Umami
Haru Kimbap w Sulejówku – Korea w domowym wydaniu
Na hasło zjedzmy coś koreańskiego w moim umyśle bezwolnie pojawia się myśl o wylaniu na siebie oleju sezamowego i wytarzaniu w połyskujących czerwienią płatkach chili. Byłoby to 1000 razy bardziej autentyczne doznanie kuchni Kraju Poranne...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Restauracje
,
Korea
,
Bibimbap
,
Kimchi
,
Kuchnia koreańska
,
Bulgogi
,
Tteokbokki
,
Haru Kimbap
,
Kimbap
,
Koreańskie Sulejówek
Smażona polenta z suszonymi pomidorami i natką pietruszki
Wpadałam w pułapkę kuchni włoskiej i nie mogę się z niej wydostać. Nie żebym jakoś szczególnie się starała, ale jednak. Po publikowanym niedawno przepisie na pyszną focaccię z truskawkami i tymiankiem, letniej zupie minestorne na czerwcowo-lipcowe zała...
Hello Morning. Kuchnia roślinna
Kolacja
,
Kolacja we dwoje
,
Słone
,
Kuchnia włoska
,
Pietruszka
,
Chilli
,
Suszone pomidory
,
Czosnek
,
Kasza kukurydziana
,
Polenta
Pałac Mała Wieś
Już sama nazwa intryguje, bo skoro Pałac, no to jak to Mała Wieś. I choć nazwa intryguje, to wszystko się zgadza. Okazało się, że całkiem blisko Warszawy jest miejsce czarujące miejsce, z kuchnią tak obłędną, że zwariować można. I lepiej wybier...
Odczaruj Gary!
WARSZTATY, RECENZJE, SPOTKANIE, DEGUSTACJE
,
Jabłka grójecki
,
Mała wieś
,
Pałac Mała Wieś
Vitamix Professional Series 750
W życiu każdego faceta przychodzi taki moment, w którym chce przesiąść się do sportowego, wypasionego auta. W moim życiu ten etap również się pojawił, tyle że nie przesiadłem się do sportowego auta, a zamieniłem stary poczciwy blender na turbo maszynę ...
szczypta.com
Vitamix
,
GADŻETY
,
PRO750
,
Recenzja
3 pomysły na wykorzystanie liści rzodkiewki – jak gotować i nie marnować?
Stos porzuconych liści wciśnięte niedbale do skrzynki, którą pod koniec dnia ktoś zaniesie do śmietnika tuż obok. Cieszą zielenią i soczystością, ale to mało kogo obchodzi. Są odrywane na specjalne życzenie, a tych, licząc wypełnione nimi po brzegi pu...
Kuchnia w formie
Przepisy
,
Polecamy
,
Water&Wine
,
Przystawki
,
Nie marnuję
,
Cisowianka
,
Gotuję
,
Zerowaste
,
Jak nie marnować jedzenia
,
Nowalijki
,
Od trzonkadokorzonka
,
Zerowaste po polsku
Chinkalnia Wrocław – chinkali, charczo, chaczapuri*
Do Chinkalni podjechaliśmy na dzisiejszy obiad. Obejrzeliśmy chyba kilkanaście lokali w Internecie. Miało być coś w centrum, wiedzieliśmy, że nie mamy ochoty na Artykuł Chinkalnia Wrocław chinkali, charczo, chaczapuri* pochodzi z serwisu Blog ...
Blog o prawie samych przyjemnościach
Kuchnia
,
Lifestyle
,
Jem w mieście
,
Restauracje wrocław
,
Chinkalnia
,
Chinkalnia wrocław
,
Jedzenie w restauracji
,
Kuchnia gruzińska
Wiosna na straganie i w kuchni
Przygotowałam dla Was listę moich ulubionych wiosennych roślin, które znajdziecie o tej porze na każdym straganie. Jeśli przyzwyczailiście się do kupowania warzyw w marketach czy dyskontach zachęcam Was do przerzucenia się na warzywniaki, osiedlowe ...
Foodnotes
Zdrowo i pięknie
,
Wiosna
,
Warzywa
,
Slowfood
,
Zakupy
Gotujemy pełną parą. Gorączka lodu - książka kucharska dla dzieci - recenzja
"Gotujemy pełną parą. Gorączka lodu" to książka kucharska dla dzieci, którą możecie nabyć na stronie Wydawnictwa Zielona Sowa.Jej autorką jest Katarzyna Błażejewska-Stuhr.Kto to taki?Pani Katarzyna z zawodu jest dietetykiem klinicznym i psychodietetyki...
Di gotuje
Recenzje
,
Zielona Sowa
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy pomidorowa i kokosowa z kurczakiem, ale to w najbliższej ...
Martyna Cooks
LUNCH
,
KOLACJA
,
WARZYWA
,
DIET
,
MIĘSO
,
ZUPA
Mój pierwszy raz – obiad w restauracji z Gwiazdką Michelin – Quilon w Londynie
Staranność i smak - firmowa sałata fot. D.SzymborskaNigdy nie byłam wcześniej w restauracji z Gwiazdką. Uczyłam się gotowania o Szefa Kuchni, który zachwycił inspektorów Michelin'a - Fernando del Cerro, jadłam to co przygotowywał, ale to jednak pozosta...
On Egin Eta Topa
Restauracje
,
Kuchnia hinduska
,
Hinduskie
,
Londyn
,
Gwiazdka michelin
←
Poprzednia
802
803
804
805
806
Następna
→