Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
13112 wyników
Przepis na Zupa azjatycka
"Zapiekanka z cukinii z chlebową "posypką"
Zapiekanka z cukinii z chlebową posypką Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 25 sierpnia 2014 r. Cukinia jest warzywem, którego smakiem możemy się cieszyć praktycznie całe lato - owocuje już od początku lipca i sezon na to warzywo trwa aż do jesieni...
Moje Gotowanie
DANIE GŁÓWNE
,
Cukinia
,
Zapiekanka
Krem z pomidorów z mozzarellą z dodatkiem wiórków kokosowych! + tosty na oliwie!
Czas na zupę krem!Z racji, że wreszcie posiadam blender - mogę kombinować :)W niedzielę już od rana pichciłam, chciałam miło przywitać gości - talerzem zupy!Świętowaliśmy urodziny mojej Siostry i Taty. Kuchnia była moja! :)Składniki na duży przepyszny ...
Kuchnia Kozy
Obiad
,
Przystawki
Barszcz zwany też boszczem lub boscem – kuchnia podkarpacka
Barszcz - kuchnia podkarpackaMoim zdaniem barszcz zasługuje na miano symbolu kuchni lasowiackiej. Na północy Podkarpacia, w lasach Puszczy Sandomierski, gospodynie z gminy Raniżów przygotowują go w bardzo charakterystyczny sposób. Barszcz jest lekko gę...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Zupy
GOLDEN TULIP GDANSK RESIDENCE
GOLDEN TULIP GDANSK RESIDENCE- Co świętowałam do dziś się zastanawiam.Był to 14 luty, więc Walentynki. Mąż przyjechał do domu na wolny weekend, to kolejne święto i chyba ( na pewno) ważniejsze od Walentego. Ale chyba najbardziej celebrowaliśmy fakt, że...
Kuchenne Zabawy
Z innej beczki
Zupa krem z pora
Kiedy jest zimno i dżdżyście zjadamy znacznie więcej zup, bo nic tak wspaniale nie rozgrzewa jak talerz gorącej zupy. Ja również sugerując się nienajlepszą pogodą przygotowałam naprawdę pyszny krem z pora, choć zupy - kremy smakują świetnie o każdej po...
Betty gotuje
Przepis
,
Kuchnia polska
,
Obiad
,
Proste potrawy
,
Zupy
,
Dzień kobiet
,
Zupa
,
Walentynki
WEGAŃSKIE MIEJSCA: Flow Food (Białystok)
Będąc w Białymstoku na festiwalu filmowym Żubroffka (początek grudnia 2014 roku) mieliśmy okazję odwiedzić kilka knajpek, tych typowo wegańskich i tych, gdzie między innymi można zjeść roślinnie. Zajadaliśmy się głównie w Flow Food - knajpce, którą ter...
Bananowe Pole - Roślinożerni biegacze
Jedzenie
,
Wegańskie
,
Wegan
,
Bezglutenowe
,
Roślinożerca
,
Restauracja
,
Wegatariańskie
,
Białystok
,
Flow food
Kalitsounia - greckie ciasteczka na Wielkanoc
Hello!Dziś na blogu pierwszy przepis z serii "Wielkanocne". W tym roku mam wielkie szczęście. Wielkanoc będę obchodziła 2 razy, najpierw w Polsce, a potem w Grecji ;) Już się nie mogę doczekać wielkanocnych potraw! Naszego żurku, pasztetu! 3 ...
My Sweet Jar
CIASTKA
,
SERNIKI
,
WIELKANOC
BARSZCZ UKRAIŃSKI POSTNY
barszcz ukraiński postnyBarszcz ukraiński - najbardziej znana, popularna i można nawet powiedzieć, że narodowa zupa na Ukrainie. Posmakujecie jej w każdym ukraińskim domu, restauracji czy zajeździe. Co ciekawe, w każdym z tych miejsc, ten barszcz...
Kulinarnie z Polką na Kresach
WARZYWA
,
BOŻE NARODZENIE
,
ZUPY
Sen Nocy Letniej - czyli chłodnik ogórkowy z awokado
Zapadał zmierzch. Łuny zielonego światła rozlewały się w lasach nieopodal włoskiego miasta Monte Athena. Wielka miłość dwojga ludzi powleka litościwie te senne, magiczne nieistnienie. Hermia i Lizandr uciekają do Lasu chcąc wśród prastarych konarów uko...
Ostoja Lasu
Zielenina
,
Zupa
Klasyczne tiramisu
Biszkopty savoiardi nasączone mocną kawą, z dodatkiem puszystego kremu z serka mascarpone i ciemnego, gorzkiego kakao to cały sekret klasycznego tiramisu.Jako że jest jednym z najbardziej znanych deserów słonecznej Italii o jego pochodzenie spier...
Słodka kuchnia bezglutenowa
Desery
Aromatyczna zupa z ciecierzycą, kuleczkami mięsnymi i szpeclami
"Bazą był przepis na moją wcześniejszą zupę z łososiem. Wprowadziłam jednak kilka modyfikacji: łososia zastąpiłam kuleczkami mięsnymi i dodałam kluseczki zwane szpeclami. Pysznie wyszło:)"Składniki na 4-5 porcji:1,5 litra bulionu warzywnego lub mięsno-...
Kulinarna pasja
Obiady i kolacje
,
Zupy
Zupa krem ze szparagów
Zupa ze szparagów jest bardzo szybka i prosta do przyrządzenia a za razem bardzo smaczna .Szkoda że szparagi są tak krótko.Składniki:pęczek zielonych szparagów1 cebula1 litr bulionu warzywnego100 gram serka topionego kremowegoolej do smażeniasól,...
Bajeczna Kuchnia
Zupy
Przyroda, dzieci i dobre jedzenie w Pino Garden
Rzadko bywam w miejscach popularnych wśród rodzin z gromadką dzieci. Jeśli dorobię się własnego sytuacja zapewne się zmieni. Czasem jednak zdarza się, że na obiad umawiamy się ze znajomymi, którzy te dzieci posiadają. W ten właśnie sposób odkrywam miej...
Zjedz Kraków
Miejsca
,
Burger
,
Pino
,
Zupa rybna
,
Błonia
,
Królik
Ukraińskie smaki #3: bliny z wędzonym pstrągiem i kwaśną śmietaną
Na początku jest barszcz. Ukraińcy potrafią go jeść na śniadanie, obiad i kolację. () O barszcz od stuleci toczy się najdłuższa wojna ukraińsko-rosyjska. Otóż Rosjanie uznają go za swój. Mawiają całkiem poważnie, iż barszcz rosyjski od ukraiński...
gazdowanie
śniadaniowo
,
śmietana
,
Drożdże
,
Szczypiorek
,
Ryba
,
Bliny
,
Pstrąg
,
Wędzona ryba
,
Wędzony pstrąg
10 niezapomnianych potraw, które zjadaliśmy w szkolnych stołówka
Z okazji Święta Edukacji Narodowej Codogara zabiera Was wehikułem czasu w podróż, która prowadzi do znajomego wszystkim miejsca – szkolnej stołówki. Przypomnimy kultowe potrawy, które ... Post 10 niezapomnianych potraw, które zjadaliśmy w szkolnych st...
Magazyn kulinarny Codogara
HydePark
Krem z ziemniaków z musem chrzanowym
Wprost doskonały duet! Tak mnie zainspirował okres wielkanocny i korzenie chrzanu wykopane w naszym przydomowym ogródku, że powstało znakomite połączenie. Składniki na krem:1,5 l bulionu2 marchewki1 pietruszka8 ziemniaków4 listki szałwiszczypta suszone...
2 Laski Wanilii
Zupy
←
Poprzednia
783
784
785
786
787
Następna
→