Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291857 wyników
Przepis na Z mąką łubinową
Filety śledziowe w sosie warzywno-pomidorowym...
Składniki: śledzie 1,5 kg/większe,świeże, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, włoszczyzna 1 pęczek, cebula 2 sztuki, ...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
DIETETYCZNE-gastricbaypass
,
RYBY
Bułki razowe z mąką żytnią
Kontynuacja bloga znajduje się po adresemslowlifeandthecity.blogspot.comZapraszam!Bułki z dużą zawartością mąki pszennej razowej i żytniej, ale zaskakująco lekkie i puszyste. Przepis pochodzi stąd.Bułki razowe z mąką żytnią10-12 bułek290 ml mleka280 g ...
Pieczywo na zakwasie
Na drożdżach
,
Bułki
,
Mąka pszenna razowa
Biszkopt ze śliwkami
Jednymi z najlepiej sprawdzających się owoców do wypieków są śliwki. Kwaskowe, dobrze komponują się ze słodkim ciastem. Nie puszczają też ogromnych ilości soku. Tworzą duet doskonały z ulubionym biszkoptem, krem waniliowy jest jego idealnym dopełnienie...
Wrzosowa Polana
Z owocami
,
Ciasta
Domowe gnocchi
Domowe gnocchi! Smakują świetnie jako dodatek do innych dań, ale moje dzieci uwielbiają jeść je przede wszystkim lekko podsmażone na masełku lub Artykuł Domowe gnocchi pochodzi z serwisu mommy4tummy.
mommy4tummy
Przepisy
,
KOLACJE
,
LUNCHE
,
DANIA GŁÓWNE
,
Lunch
,
DODATKI
,
Kuchnia włoska
,
Domowe gnocchi
,
Gnocchi
Beignets
Te urocze, drożdżowe poduszeczki to francuska propozycja na tłusty czwartek. Beignets zostały rozsławione przez "Cafe Du Monde"- cieszą się niesamowitą popularnością i stały się wizytówką tej kawiarni.Są bardzo proste do wykonania, przepyszne, lekkie, ...
Smaki Świata
Kuchnia francuska
Csipetke - węgierskie kluseczki "szczypane"
Csipetke to malutkie węgierskie kluseczki podobne do znanych każdemu zacierek. Przygotowuje się je z ciasta makaronowego (z mąki i jajek), z którego „odszczypuje” się palcami drobne kawałeczki. Csipetke używa się do zagęszczania gulaszów i zup. Ich prz...
Mirabelkowy blog
Łatwe
,
Tanie
,
Dodatki do dań głównych
,
Domowy wyrób
,
Kuchnia węgierska
Najlepsze jagodzianki
Najlepsze jagodzianki jakie jadłam! Miękkie, z dużą ilością nadzienia i z kruszonka :) Długo zachowują wilgotność (właściwie to wiem tylko że do następnego dnia bo potem już nie było). Wszystko to dzięki dodatkowi do ciasta gotowany...
daktyle w czekoladzie
Z owocami
,
Ciasta drożdżowe
Kopytka z mąką żytnią
Gdy zostaną mi z obiadu ziemniaki bardzo często na drugi dzień przygotowuję kopytka. Przepadamy za takimi podsmażonymi z masełkiem i bułką tartą. Tym razem zamiast mąki pszennej dodałam mąkę żytnią chlebową od Młynomag. Wyszły równie pyszne jak tradycy...
Smakołyki Asi
W kilka chwil
,
Obiad
,
PORCELANA BOGUCICE
,
MŁYNOMAG
,
Pierogi pyzy kluski
Pierogi z truskawkami
Pierogi z truskawkami! Uwielbiane przez każdego- dzieci jak i dorosłych. Są wyśmienite na upalne dni, jako danie lekkie i sycące Post Pierogi z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w Pan i Pani Domu.
Pan i Pani Domu | Pan i Pani Domu
Wszystkie
,
Jajka
,
Cukier
,
Mąka
,
śmietana
,
Woda
,
Mączne
,
Olej rzepakowy
,
Truskawki
Miseczki chlebowe
Składniki:11g suszonych drożdży,15g cukru,300ml lekko ciepłej wody,500g mąki pszennej + odrobina do podsypania,1/2 łyżeczki soli,ciut oleju do naoliwienia papieru do pieczenia.Przygotowanie:Składniki suche razem wymieszać ( mąka, sól, drożd...
W kuchni u Moniki...
Chleby z piekarnika
Orkiszowy chleb z cukinią, ziemniakami i orzechami laskowymi. BLW
Przepis żywcem wyjęłam ze starego magazynu Kuchnia. W oryginale zamiast mąki pszennej, razowej była mąka z płaskurki, nie do zdobycia w Toruniu. Chleb jest smaczny, choć trochę "sypki". Może zróbcie swój eksperyment i dajcie znać, co z niego wyszło. Kr...
gotuję komuś...
BLW
,
Dla niemowlaka
,
śniadania
,
Drożdżowe
,
Kanapki
,
Do chleba
,
Chleb
Słodko-kwaśne kruche babeczki porzeczkowe
Kruchy spód:450g mąki pszennej150g zimnego masła100g zimnego smalcu1 żółtko100-120g cukru pudru3 łyżki zimnego mlekaMąkę przesiewamy na blat, dodajemy zimne masło i smalec. Przy pomocy noża lub w malakserze wszystko siekamy, a następnie dodajemy żółtko...
Księżacki Ogród
Muffiny
,
Kruche ciasto
,
Babeczki
,
Porzeczki
Orkiszowy chleb dekoracyjny
Listopad - Deszczopad. Ciemne poranki, szare dnie, wietrzne wieczory. Nie da się ukryć, że nie przepadam za tym jegomościem, z wzajemnością zdaje się. Moja recepta to 4 x K. Koc, Książka, Kubek herbaty i Kot. Kot to pozycja obowiązkowa. Może służyć jak...
am.art kolor i smak
Kulinaria
,
Pieczywo
,
Chleb
Pączki warszawskie
Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami... teraz to wiem, bo do wczoraj myślałam, że to już w tym tygodniu! Dlatego weekendowo usmażyłam pączki. Skusił mnie nowy przepis Doroty. Co tu dużo kryć- mogłam pozwolić pączkom trochę dłużej rosnąć...zgodzę...
ciastko z dziurką
Drożdżówki eklerki...
Ciasto z rabarbarem i speculoos
Wspaniałe ciasto na kruchym spodzie wypełnione nadzieniem z ciasteczek speculoos. Wykonanie jest banalne a ciasto wychodzi wilgotne przez sporą ilość rabarbaru. Ciasteczka speculoos wzbogacają smak... The post Ciasto z rabarbarem i speculoos appeared f...
Studio Kuchnia
Desery
,
Ciasta
,
Ciasto
,
Owoce
,
Migdały
,
Rabarbar
,
Speculoos
Kurczak z rosołu smażony w cieście
Soczyste, mięciutkie mięso w bardzo chrupiącej skórce - czyli łatwy sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu ;)Składniki:5-6 pałek z kurczaka, ugotowane w rosolemąka do oprószeniaCiasto:1 duże jajko3 płaskie łyżki mąki pszennejduża szczypta solipieprz ca...
Sio-smutki
Co na obiad
,
Drób
←
Poprzednia
51
52
53
54
55
Następna
→