Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291590 wyników
Przepis na wołowina z marchewką
Buuz. Tradycyjne mongolskie sakiewki wołowe gotowane na parze. Kulinarne Podróże Electrolux!
Kuchnia mongolska to przede wszystkim mięcho i mleko.Dominuje baranina, ale także wołowina, i tańsze mięso wielbłądzie i ... końskie.Warzyw i owoców nie je się de facto w ogóle, a to z tego prostego powodu że nic na mongolskich stepach nie ...
Kulinarne podróże
Street Food Polska Festival
Dzisiaj odwiedziliśmy Food Truckowy Festival w Krakowie :) Nie zawiedliśmy się :) Zasmakowaliśmy pierożków od Momo Smak kuchnia Tybetańska, do tego burger i frytki belgijskie od The Beef Brothers oraz na koniec latte od Espresso Bike . Ciekawa inicjaty...
The other side of cooking
Bez kategorii
Bezglutenowe gofry marchewkowe
Smaczne, chrupiące gofry marchewkowe podane z jajkiem w koszulce, awokado i grillowaną marchewką. Idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek lub kolację. Składniki (na 2 porcje):2 marchewki 3/4 szklanki mąki bezglutenowej (użyłam mix mąk Schar)1 szklank...
MangoPapaja
Śniadanie
,
Warzywa
,
Nasze inspiracje
Tacos de barbacoa. Kuchnia Meksykańska. Kulinarne podróże Electrolux!
Naprawdę, nie jestem w stanie sobie przypomnieć, dlaczego byłam przekonana, że zrobienie domowych tortilli jest tak (!)czasochłonne i trudne. Tak to z przekonaniami czasem jest. Siedzą sobie w naszych głowach, i na dobrą sprawę nie wiemy skąd i k...
Kulinarne podróże
Mięsne
,
Wołowina
,
Kuchnia meksykańska
Roladki wołowe z grzybami w sosie winno-grzybowym.
Roladki wołowe faszerowane grzybami, boczkiem w sosie winno-grzybowym. Składniki: 1 kg udźca wołowego 200g wędzonego boczku 200 g suszonych grzybów +100 g do sosu 2 małe cebule sól, pieprz 250 ml białego winna 500 ml buliony grzybowego garść posiekanej...
My dishes and sweets
Obiad
,
Mięsa
,
Grzyby
,
Wołowina
Szybki i prosty piernik marchewkowy – najlepszy!
Nie macie czasu na pieczenie? A może uważacie, że nie macie umiejętności? To przepis dla Was. Ciasto robi się szybciutko. Jest puszyste, pachnące, wilgotne. Rewelacyjne w smaku. Mimo, że to piernik marchewkowy, marchewki w ogóle w środku nie czuć. Co t...
Mieszam w garnku
Boże narodzenie
,
Ciasta ucierane
,
Marchewka
,
Piernik
,
święta
Takim obiadkiem zajadała się moja córcia. Nawet za koperek się wzięła a to znak że smakowało :)
Obiadowy cudaczek pierś indyka z marchewką Składniki: 1 mały plaster piersi indyka 4 łyżki ugotowanej marchewki z masłem ( pokrojonej w kostkę) kawałek papryki pomarańczowej 2 kawałeczki pomidora 3 gałązki koperku 1 gałązka natki pietruszki P...
SzczyptaChili.pl
Dla dzieci
,
Obiadki
Zrazy wołowe
Składniki: wołowina w plastrach- u mnie 6 plastrów- może być wołowy rostbef, udziec lub ligawa 6 ogórków kiszonych 1 cebula 2 kromki razowego chleba 6 kawałków wędzonego boczku musztarda francuska lub dijon mąka pszenna do obtoczenia zrazów 1-1,5 łyżki...
Smaki Szczęścia
Danie Główne
Eintopf jesienny- z udkami kurczaka, marchewką i grzybami
Dziś ponowniedanie jednogarnkowew klimatycznym, jesiennym kolorze, tym razem z udkami kurczaka, marchewką, ziemniakami, pomidorami i grzybami, dzięki którym całe danie nabiera niezwykłego smaku i aromatu (dla jeszcze większego podkreślenia ...
Kraina Miodem Płynąca
Dania z mięsem
,
Dania jednogarnkowe
Puszyste ciasto z cukinii
A może nad morze?Nie tak! A może ciasto z warzywa? Ba! Oczywiście! Było już ciasto z marchewką, będzie ciasto z fasolą (robiłam już kilka razy ale nigdy nie zdążyłam cyknąć fotki) to może teraz ciasto z cukinią.Składniki:* 6 jaj* 2 szklanki cukru* 1 op...
Kuchnia Izy
Cukinia
,
Cynamon
,
Ciasto
,
Goździki
,
Kardamon
Chilli con carne
Dzisiaj bliżej zapoznam Was z kuchnia amerykańską. Ta potrawa to swego rodzaju uliczne jedzenie, tzw. street food. Głównymi jej składnikami jest mielone mięso (zwykle wołowina), papryka, czosnek, cebula i pomidory. Często dodaje się też fasolę i kukury...
Sztuka pokochania gotowania
Jednogarnkowe
,
Kolacje
,
Przyprawy
,
Wieprzowina
,
Wołowina
,
Kuchnia amerykańska
,
Ryż
Tatar
Potrawa bardzo prosta i nieziemsko smaczna. Dobór mięsa jest dowolny, ważne by była to surowa wołowina ;) Można kupić kawałek łopatki i zmielić, można użyć mielonego wołowego ze sklepu, czy też w ostateczności nawet gotowego mięsa nazywanego tatarem, c...
Kulinarne zapędy Kokosa
Kanapki
,
Mięso
,
Przekąski
,
Wołowina
DOMOWA BIAŁA KIEŁBASA
Wyobrażacie sobie Wielkanoc bez białej kiełbaski? Ja nie. Od jakiegoś czasu robimy swoją własną i powiem Wam,że naprawdę warto. Nie ma ona sobie równych - zdrowa i pyszna.Dobra ma jedną małą wadę - szybko znika bo trudno jej się oprz...
Niespełnione zdolności kulinarne
Wielkanoc
,
Wędlina domowa
Ale meksyk... tortilla!
Wstyd się przyznać ale uwielbiam jedzenie typu fast food i od czasu do czasu nachodzi mnie na nie niewyobrażalnie wielka ochota. Na boczny plan schodzą wtedy wszystkie postanowienia odnośnie zdrowego żywienia. Jedyny kompromis na jaki jestem w stanie p...
Kuchnia cioci Kasi
Warzywa
,
Mięsa
Akademia Smaku Sokołów – warsztaty kulinarne
Gdybym tego dnia miał umrzeć to właśnie tak mogłoby wyglądać moje osobiste niebo, a przynajmniej od tej kulinarnej strony. Steki, tatar, burgery to była istna kulinarna uczta dla moich kubków smakowych. Akademia Smaku Sokołów zaprosiła nas na warsztaty...
M&M Cooking
Sałatka
,
Stek
,
Warsztaty kulinarne
Surówka z kwaszonej kapusty
A oto prosty i szybki dodatek do dań obiadowych - surówka z kwaszonej kapusty z marchewką. Najlepiej pasuje do dań mięsnych i ryby.Składniki:- 0,5 kg kwaszonej kapusty,- 2 marchewki,- 2 łyżki oleju,- 1 łyżeczka cukru,- pieprz.Sposób wykonania:Najpierw ...
Tygryskowa kuchnia
Warzywa
,
Dodatki
←
Poprzednia
32
33
34
35
36
Następna
→