Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291563 wyników
Przepis na udziec z wolnowaru
Jesień na całego – Ciasto z jabłkami bez zbóż.
Usilnie chciałabym nazwać ten Twór szarlotką, ale nie mogę. Ilekroć tak napiszę palec sam idzie na ‚backspace’ i kasuje. No bo nie wypada. Ciasto okazało się jak każde inne: brzydkie, a dobre. Ba! Myślę że stworzyłam potwora. Przekopałam pół internetu ...
Emkreacja.
Olej kokosowy
,
Paleo
,
Deser
,
Ciasto
,
Mleko kokosowe
,
Jabłko
,
Orzechy
,
Powidła
,
żurawina
Lody Malaga na piwie Czarna Fortuna
Lody Malaga na piwie Czarna Fortuna to prawdziwe niebo w gębie. Głęboki smak, kremowa konsystencja, karmelowy posmak. No i ten piwny twist ;) Piwo Czarna Fortuna produkowane w Browarze Fortuna w Miłosławiu niedaleko Poznania to ciemne piwo słodowe łącz...
Pociąg Do Kuchni
Bruxelles Midi - kuchnia europejska
,
Poznań Główny - kuchnia polska
,
Stacja deserowa bez pieczenia
,
Rodzynki
,
Orzechy
,
Piwo
,
Lody
,
Malaga
Rolada z indyka na zimno
jak w tytule dzisiaj bedzie kawał mięsa.Pyszna, pachnąca i świeża wędlinka do pieczywa- 100% mięsa, no prawie, bo jeszcze przyprawy, ale bez sztucznych barwników, konserwantów i innych ulepszaczy czy środków powiększających objętość.Mięsko delika...
Mój dzień
Coś do chlebka
,
Domowe wędliny
,
Indyk
,
Rolada
Lekcja polskiego - gumiklyjzy
Dziś po raz kolejny udowodniłam, że czynność tłuczenia bitek wołowych ma zbawienny wpływ na ludzką psychikę.Zanim przystąpiłam do wyżej zaanonsowanej czynności, nerwy miałam zszargane, a zęby zaciśnięte, wcale, a wcale nie pomogła mi poranna sesj...
w sezonie...
Zima
,
Jesień
,
Kluchy i im podobne
,
Dania mięsne
,
Lekcja polskiego
Powidła figa-śliwka (pasteryzacja).
Sezon na figi w polskich sklepach jest krótki i intensywny pojawiają się, są na promocji i znikają. Trzeba korzystać póki się da. Ja swoje dostałam od mamy, która znów przywiozła je z Chorwacji. Prócz tych świeżych obdarowała mnie również suszo...
Emkreacja.
Deser
,
Dodatki
,
Sok z cytryny
,
Cynamon
,
Dżem
,
Powidła
,
Bez cukru
,
Bez słodzidła
,
Figa
,
Pasteryzacja
,
śliwka
Kurczak curry w wolnowarze
Wolnowar jest znakomitym urządzeniem. Świetnie sprawdza się zwłaszcza w ciepłe dni, kiedy pilnowanie garnków w nagrzanej kuchni jest ostatnia rzeczą o jakiej marzę. Jeżeli na dodatek, oprócz mięsa, wkładamy do wolnowaru ziemniaki - to obiad jest...
Stare Gary
W wolnowarze
,
Ziemniaki
,
Mięso
,
Drób
,
Kurczak
,
Curry
Pieczona jagnięcina z czosnkiem
Czas przygotowania:ponad godzinęStopień trudności:ŚredniePora dnia:ObiadSposób przygotowania:pieczoneLiczba porcji:więcejna WielkanocSkładniki:udziec z jagnięcia, 1 szt.ząbek czosnku, 10 szt.czosnek, 6 szt.rozmaryn, 3 szt....
Proste Dania
Masełko jabłkowe
Jakiś czas temu gdzieś na Fb -bodajże u Pyzy przeczytałam coś o masełku jabłkowym..ale jeszcze przepisu nie było u niej.No, ale od czego jest internet...wystarczy wpisać w wyszukiwarkę dane słowo i już mamy ..no i ja trafiłam na wpis z przepisem ...
Moje domowe kucharzenie
Letnie ratatouille warzywne z bazylią i oliwą
Składniki: 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek 1 duża cebula, drobno pokrojona 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 bakłażany, pokrojony na kawałki o średnicy ok. 2 cm 3 cukinie pokrojone na grubsze kawałki 2 czerwone papryki pozbawiona nasionek,...
kochamSlow
Na obiad
,
Slow life
,
Wege
Świąteczny bigos z wolnowaru
Witajcie kochani... Jak to mówią "święta, święta i po świętach" i pewnie jak ja, macie narazie dosyć jedzenie i gotowania. Mam jednak dla Was dawno już obiecany przepis na świąteczny bigos, a że z wolnowaru to nie narobicie się zbyt dużo.Na...
Fantazje kulinarne
Dieta bezglutenowa
,
Boże Narodzenie
,
Kuchnia polska
,
Biała kapusta
,
Kiszona kapusta
,
Z wolnowaru
CHRUPIĄCY, CZOSNKOWY UDZIEC Z INDYKA
Nasz ulubiony udziec z indyka, bardzo czosnkowy, idealnie wysmażony (to za sprawą małych kawałków), przepyszny. To idealna propozycja dla wszystkich wielbicieli indyka, ale nie tylko, zasmakuje również tym, którzy za tym gatunkiem mięsa ni...
Smaczne-zdrowe
Bez glutenu
,
Bez laktozy
,
Dietetyczne
,
Pomysł na obiad
,
Dania mięsne
,
Indyk
Kurczak z sezamem czyli tanie danie
Dziś mamy dla Was propozycję na wyjątkowo prosty do przygotowania i niedrogi obiad.Posypany ziarnami prażonego sezamu kurczak w marynacie miodowej, nie jest z pewnością daniem wykwintnym, ale za to bardzo smacznym.Zamiast ćwiartek z kurczaka można w te...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dania główne
,
Wolnowar
,
Drób
,
Kurczak
,
Tanie tanie
Baranina w naleśniku, czyli polski kebab
Mam znajomą panią Halinkę, która to dzwoni do mnie czasem z informacją, że jej córka przywozi z gór baraninkę:-) Zamawiam wówczas udziec, albo dwa / zależy od miejsca w zamrażarce /. Mięso nie jest tanie, oj nie. Droższe od wołowiny. Jednak moja rodzin...
Moje pasje: ogród i kuchnia.
Baranina
,
Naleśniki
Pieczona łopatka z boczkiem.
Przepis powstał z potrzeby przełamania rutyny prościej byłoby wrzucić wszystko do wolnowaru i niech samo się robi, ale gdzie tu wyzwanie. Metodą ‚jeszcze chyba pamiętam’ powstała więc ta urocza korona. Pieczona łopatka z boczkiem. 1 kg łopatki ...
Emkreacja.
Olej kokosowy
,
Obiad
,
Mięso
,
Pieczone
,
Boczek
,
łopatka
Gulasz wołowy z wolnowaru.
Od jakiegoś czasu chodziła mi po głowie wołowina. Przypominając sobie stare przepisy pomyślałam o gulaszu jednak nie chciałam żeby było zbyt prosto. Tyle razy już robiłam go w klasyczny sposób, po prostu chciałam tym razem przekombinować. Tak n...
Emkreacja.
Olej kokosowy
,
Obiad
,
Marchewka
,
Kurkuma
,
Batat
,
Papryka
,
Wolnowar
,
Wołowina
,
Coconut aminos
Top 10 przepisów na Wielkanoc
Za miesiąc Święta Wielkanocne. Ja już myślę o tym co ugotować. Wybrałam:Perliczka długo pieczona - genialna!!!Chleb na zakwasie - zawsze się udaPierś z gęsi pieczonaSztuka mięsa zapiekanaPieczyste - udziec jagnięcyFlaczki w szafraniePrzepiórki z gęsią ...
Anna Jurksztowicz I'jem
Dania główne
,
Dietetyczne
,
Ryby i owoce morza
,
Przekąski na ciepło
,
Lekkie desery
,
Przekąski na zimno
,
Sałaty
←
Poprzednia
14
15
16
17
18
Następna
→