• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
291619 wyników

Przepis na smalec z wolnowaru

Przepis na Probiotyczna kapusta kiszona – podnieś odporność na zimę!
Probiotyczna kapusta kiszona – podnieś odporność na zimę!
Dzień dobry, Kilka tygodni temu pokazywałam ceramiczny garnek do kiszenia z pieczęcią wodną.  Nie byłam wtedy pewna jak się sprawdzi. Jestem osobą, która nie...
Klaudyna Hebda
Fermentacja, Powrót do korzeni
Przepis na ŚWIĄTECZNE POTRAWY - PROSTE PRZEPISY
ŚWIĄTECZNE POTRAWY - PROSTE PRZEPISY
Przed świętami wiele zabieganych osób desperacko szuka prostych, szybkich i efektownych przepisów na święta. Zostawiam Wam zbiór kilku potraw, które choć nie są typowymi wigilijnymi daniami, świetnie sprawdzą się na świątecznym stole. Czasem warto troc...
Mela Niedziela
Przepis na Bogracz
Bogracz
Bogracz w wykonaniu mojego męża:) Dostał dużo pochwał, więc chwalę i ja:) Pyszna sycąca zupka, czy nawet danie jednogarnkowe. Składniki na ok 10 porcji 1,2 łopatki  /  3 czerwone papryki  /  3 puszki pomidorów krojonych  /  3 cebule  /  5 dużych ziemni...
Smakujmy.pl
Dania z wieprzowiną, Dania jednogarnkowe, Papryka
Przepis na Marokańska wołowina, tagine
Marokańska wołowina, tagine
Post Marokańska wołowina, tagine pojawił się poraz pierwszy w Kuchenny Blat.
Kuchenny Blat
Obiadowo, Orientalnie, Wołowina
Przepis na Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania
Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania
Koniec lenistwa. Czas wrócić do bloga i gotowania domowego. Dzisiaj zapraszam na pieczone pierogi z mięsem. Pierogi drożdżowo-kruche, z przepysznego ciasta, które mimo zawartości drożdży, nie musi wyrastać. Ładnie urośnie nam w czasie pieczenia.  Piero...
Mieszam w garnku
Dania mięsne
Przepis na Pierś z gęsi z pieczoną dynią i chutneyem z pigwy
Pierś z gęsi z pieczoną dynią i chutneyem z pigwy
11 listopada to dzień do świętowania. Poza przypadającym tego dnia Świętem Niepodległości, w rodzinie świętuję urodziny siostrzenicy, a w kościele katolickim wspomina się wówczas św. Marcina. Święty Marcin był kandydatem na biskupa, nie chciał jednak t...
Kuchnia w formie
Przepisy, Dania główne, Boże Narodzenie, Dynia, Pigwa, Chutney z pigwy, Gęś, Nasturcja, Pierś z gęsi, Smalec z gęsi
Przepis na Akademia burczymiwbrzuchu #12: Domowe pączki
Akademia burczymiwbrzuchu #12: Domowe pączki
Jak sobie wyobrażacie pączka idealnego? Ponętnie krągły, nieśmiały rumiany, z delikatną obwódką i bogatym wnętrzem. Miło jeśli dodatkowo z wierzchu cieszy oczy i ma niespodziankę w postaci lekko chrupiącego akcentu. Dobry pączek nie może pachnieć fryta...
burczymiwbrzuchu
Tosia, Zima, Deser, Akademia burczymiwbrzuchu, Tłusty czwartek
Przepis na Faworki, chrust, kreple - karnawałowe retro słodkości, cz. I
Faworki, chrust, kreple - karnawałowe retro słodkości, cz. I
Pomocy! Zanim przejdę do właściwego tekstu, mam do Was prośbę: czy ktoś może mi poradzić, co zrobić, aby Blogger nie zmniejszał jakości zdjęć publikowanych na blogu? Jestem załamana ich jakością, a nie wiem, co robić. Plik źródłowy jest ostry jak należ...
Strawberries from Poland
Na słodko, Na deser, Vintage cooking, Desery bez pieczenia
Przepis na Żywieniowa metamorfoza cz.14
Żywieniowa metamorfoza cz.14
Jestem już po urodzinach.Imprezę uważam za udaną zarówno pod względem jedzenia jak i samej zabawy.Myślę, że goście wyszli zadowolenie i najedzeni.Oto mój jadłospis, zdjęć niestety nie udało mi się zrobić :-(Na ciepło:1/ Krem z pieczonej dyni z prażonym...
Prosto i swojsko
O MNIE, JADŁOSPIS NA IMPREZĘ
Przepis na Jak upiec gęś? Aleksander Baron zdradza swoje kulinarne sekrety
Jak upiec gęś? Aleksander Baron zdradza swoje kulinarne sekrety
O wielkim powrocie gęsi na polskie stoły i o sposobach jej przygotowania rozmawiamy z szefem kuchni i właścicielem warszawskiej restauracji Solec 44.Dlaczego w Polsce jemy gęsi?Aleksander Baron: Gęsina dzika i hodowlana była naturalnym polskim pr...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia, Gęś
Przepis na Gęsi pasztet z żurawiną , jabłkiem i cynamonem
Gęsi pasztet z żurawiną , jabłkiem i cynamonem
Gęsinę nauczylam się przyrządzać niedawno , kilka lat temu. To smaczne mięso jest coraz popularniejsze i warto wiedzieć, jak najlepiej wykorzystać całą tuszkę, by było smakowicie  i aby niczego z tych pyszności nie zmarnować . Ja tegoroczną gęś, którą ...
Grażyna gotuje
Przekąski, Gęsina, Pasztet, Pasztet z gęsi
Przepis na Taco z pulled beef i surówką z borówkami
Taco z pulled beef i surówką z borówkami
Miękka, rozpływająca się w ustach szarpana wołowina, surówka z czerwonej kapusty z borówkami oraz sos z kwaśnej śmietany, to wszystko zawinięte w domowym taco. Są... The post Taco z pulled beef i surówką z borówkami appeared first on Studio Kuchnia. ...
Studio Kuchnia
Borówki, Superfood, Wołowina, Kukurydza, Kuchnia Meksykańska, Surówka, Czerwona kapusta, Fasola, Pulled beef, Street food, Taco
Przepis na Wehikuł czasu i coś słodkiego
Wehikuł czasu i coś słodkiego
...to już minęło, ten klimat, ten luz... chciałoby się zaśpiewać widząc "Ciasta, ciastka i takie tam" Agaty Królak... Wzruszające ilustracje, pisane zabawnym językiem przepisy wprost z notatnika babci czy mamy, stare zdjęcia. To nie jest wielka książka...
Cook after reading
Do gotowania, Review, Recenzja, Książka kucharska, Do czytania, Do oglądania, Klasyka, VEGE, Podstawy, Słodkości, Polska, Miód, Agata Królak, Pietruszka
Przepis na Wegańskie pasty i pasztety do kanapek :)
Wegańskie pasty i pasztety do kanapek :)
W końcu udało mi się zebrać kilka wegańskich pas i pasztetów, aby stworzyć nieco obszerniejszy wpis na temat takich produktów. Wszystkie prezentowane poniżej smarowidła jadłam pierwszy raz, gdyż zawsze jak mam okazję spróbować coś z takich produktów de...
Zdrowie na języku
Recenzja, Bez glutenu, Wegańskie, Pasta, Pasztet, Pieczywo, Alfa-koszyk, Bio-kraina
Przepis na Gęś nadziewana jabłkami i suszoną żurawiną pieczona w cydrze
Gęś nadziewana jabłkami i suszoną żurawiną pieczona w cydrze
We wczesnym dzieciństwie, mój Brat i ja, mieliśmy pewną ulubioną piosenkę. Niekoniecznie z kategorii tych, przeznaczonych dla milusińskich, ale jak wiadomo, takie są wtedy najlepsze. Jedna z jej zwrotek brzmiała mniej więcej tak: U mojego wujka ...
Skumbrie w tomacie
Bezjajeczne, Obiady i kolacje, Bezglutenowe, Czosnek, Bezmleczne, Dania mięsne, Mięso drobiowe, Jabłka, Boże Narodzenie, Wielkanoc, Liście laurowe, Ziele angielskie, Żurawina suszona, Majeranek, Cydr, Gęsina na św. Marcina, Gęś, Jałowiec, Gęś owsiana
Przepis na Tażin z wołowiny i dyni w sosie z granatu
Tażin z wołowiny i dyni w sosie z granatu
W Święta zazwyczaj rządzą wieprzowe i drobiowe pieczenie. Nie każdy jednak za takimi przysmakami przepada. Dla pragnących nieco orientu proponuję świąteczny tażin z wołowiny. Tażin to potrawa marokańska. Jest to gulasz z dodatkiem suszonych owoców i ch...
Poezja smaku
Rodzinny obiad, Orientalne smaki, Cynamon, Wołowina, Dynia, Daktyle, Granat
← Poprzednia
8283848586
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin