• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
291619 wyników

Przepis na smalec z wolnowaru

Przepis na Czerwona kapusta z jabłkami
Czerwona kapusta z jabłkami
Doskonała w klasycznym połączeniu z pieczoną gęsią, ale równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do schabowego czy mielonego. Wówczas gęsi smalec zastąp po prostu masłem. Składniki Mała główka czerwonej kapusty (około 800g) 2 kwaśne jabłka 3 łyżki gęsie...
mammadeli
Warzywa, Przystawki, przekąski, dodatki, Masło, Pieprz, Sól morska, Jabłka, Mąka, Czerwona kapusta, Gęsi smalec, Smalec, Sok z cytryny
Przepis na Polędwiczki wieprzowe z jabłkami - przepis z 1963 roku
Polędwiczki wieprzowe z jabłkami - przepis z 1963 roku
Mamy dziś dla Was wyjątkowo łatwy i nie wymagający niemal żadnego wkłady pracy przepis na doskonałe, cudownie miękkie polędwiczki wieprzowe. Przepis pochodzi z mojej ulubionej, wydanej ponad 50 lat temu książki kucharskiej "Kuchnia polska", ale od kilk...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dania główne, Wolnowar, Obiad, Wieprzowina
Przepis na Ciecierzyca duszona z pomidorami z wolnowaru
Ciecierzyca duszona z pomidorami z wolnowaru
Nagromadziło się w szafkach kuchennych sporo puszek. Trzeba zacząć likwidować. Na pierwszy ogień poszła cieciorka i pomidory. A że za oknem ciepło, wolnowar okazał się najwygodniejszy.Danie idealne na ciepłe dni. Lekkie i robi się właściwie samo :) Dru...
Stare Gary
Pomidory, W wolnowarze, Imbir, Ciecierzyca
Przepis na Zupa-barszcz czerwony na wywarze kolagenowym
Zupa-barszcz czerwony na wywarze kolagenowym
Składniki3 kg łapek kurczaka1 kurczak , wody tyle aby zakryć mięso i warzywa 1 łyżeczka cukru sól do smakupieprz do smaku3-4 marchewki2-3 pietruszki korzeń kawałek selera pól pora cebula przypieczona w skorce na ogniu główka czosnku nie obr...
w mojej kuchni
ZUPA
Przepis na Leczo - prawdziwe węgierskie lesco
Leczo - prawdziwe węgierskie lesco
Często robimy leczo, a raczej coś co przypomina leczo, a jeszcze bardziej przypomina ratatouille. W prawdziwym węgierskim lecsó nie znajdziecie cukinii ani tym bardziej - polskiego wynalazku - parówek, które wzięły się pewnie z czasów PRL-o...
Gotować każdy może
Obiad, Przepis na obiad, Dania z papryki, Kuchnia węgierska, Leczo, Lekki obiad, Lesco
Przepis na Młoda kapusta w pomidorach
Młoda kapusta w pomidorach
Czas gdy Nasze polskie warzywa są młodziutkie szybko się kończy więc trzeba z tego szybciutko korzystać, dzisiaj kapusta do obiadu w roli surówki na ciepło.Składniki:ćwiartka młodej kapusty (ja robiłam na 2 osoby, na większą ilość trzeba zwiększy...
wariatkawkuchni.pl
Bezglutenowe, Surówka/sałatka
Przepis na Delikatne,kruche i soczyste kawałki mięsa w aromatycznym sosie z warzywami.
Delikatne,kruche i soczyste kawałki mięsa w aromatycznym sosie z warzywami.
Gulasz wieprzowo-cielęcy Składniki: 300g.szynki wieprzowej 300g.mostku cielęcego 300g.pieczarek 2 cebule 2 marchewki 1 łyżka smalcu 0,5 l. rosołu lub bulionu z kostki 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki ciemnego sosu sojowego sól,pieprz słodka i ostra papryk...
SzczyptaChili.pl
Obiad, Dla dzieci, Obiadki, Wieprzowe, Gulasz wieprzowo-cielęcy
Przepis na Makaron razowy z mortadelą
Makaron razowy z mortadelą
Makaron razowy – 30 dagCebula – 1/2 kgMortadela – 30 dagSmalec – 1 łyżkaPapryka słodkaSólPieprz kolorowyMaggiZioła prowansalskieser żółtyMakaron ugotować , przelać zimną woda , odsączyć.Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę większą, wrzucić na rozgrz...
Camilla w kuchni
Makaron na słono
Przepis na Duszone żeberka cielęce w sosie grzybowym...
Duszone żeberka cielęce w sosie grzybowym...
Składniki: cielęcina żeberka 1,2 kg, smalec 1 łyżka, mąka pszenna 4 łyżki, kostka rosołowa grzybowa 1 szuka, kucharek 2 łyżeczki, cebula 3 sztuki, ząbek czosnku 3 sztuki, grzyby suszone 3 łyżki,...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
MIĘSA RÓŻNE, DANIA Z GRZYBAMI-RÓŻNE
Przepis na Gęsta zupa,gularz warzywny z wolnowaru
Gęsta zupa,gularz warzywny z wolnowaru
Składniki230 g marchewki 150 g pietruszki 240 g pieczarek 200 g papryki zielonej,czerwonej300 g młodej fasoli łuskanej -ziarno1 puszka kukurydzy opcjonalnie 2 cebule białe1 mała cebula czerwona 4 duże ząbki czosnku ulubione zioła świ...
w mojej kuchni
ZUPA, WARZYWA, ZIOŁA, Gulasz, Wolnowar
Przepis na Zrazy wołowe (3)
Zrazy wołowe (3)
Cześć =) Zrazy to plastry mięsa, zawijane z boczkiem i warzywami, podsmażane, a następnie duszone w sosie. Należą do tradycyjnej kuchni polskiej.Zrazy można przyrządzić z różnych gatunków mięsa wołowego lub wieprzowego. Mięso kroi się w plastry, faszer...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska, Obiady i kolacje, Potrawy mięsne, Wołowina
Przepis na PĄCZKI PO RAZ PIERWSZY
PĄCZKI PO RAZ PIERWSZY
Dziś jest jedno z najważniejszych świąt w roku... no prawie najważniejsze. Postanowiliśmy zatem wspólnie z Martyną odpowiednio je uczcić i przygotować tradycyjne, domowe pączki. Muszę się Wam przyznać, że nigdy jeszcze nie robiłem tych smakołyków, mimo...
SMAKI MIŁOŚCI
Brązowy cukier, Wanilia, Drożdże, Spirytus
Przepis na Mielony wieprzowo-wołowy na obiad...
Mielony wieprzowo-wołowy na obiad...
Składniki: mięso mielone wieprzowo-wołowe 1/2 kg, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, cebula 1 sztuka, jajka 2 sztuki "M", bułka tarta 2 łyżki, ...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
DIETETYCZNE-gastricbaypass, DANIA Z MIELONEGO MIĘSA-RÓŻNE
Przepis na Dyniowczak!
Dyniowczak!
Celebracja niedzieli słodkim śniadaniem. Pomysł zrodził się w mojej głowie już wczoraj, a dziś został wcielony w życie. Na talerzu wylądował omlet z dynią, drogą dedukcji skoro ten z marchewką był marchewczakiem to ten powinien nazywać się dyniowczakie...
Emkreacja.
Śniadanie, Jajka, Miód, Dynia, Omlet, Migdały
Przepis na Pieczeń wołowa z musztardą z wolnowaru
Pieczeń wołowa z musztardą z wolnowaru
Kolejna, niekłopotliwa do wykonania, wołowa pieczeń. Jak w wielu moich przepisach zrobiona w wolnowarze. Aby mięso lepiej trzymało formę przed włożeniem do wolnowaru obwiązuję je sznurkiem. Najlepiej po upieczeniu mięso schłodzić, kroić w plastry całki...
Stare Gary
W wolnowarze, Wołowina, Pieczeń, Musztarda
Przepis na Baleron domowy, parzony
Baleron domowy, parzony
Kolejna znakomita domowa wędlina. Baleron wyszedł bardzo smaczny - delikatny, wilgotny, wcale nie wysuszony. Wymaga nieco cierpliwości, ale pracy w zasadzie niewiele. Ułatwiłam sobie parzenie - żeby nie pilnować temperatury, włożyłam baleron do wolnowa...
Stare Gary
Mięso, Wieprzowina, Wyroby domowe, Domowe wędliny, Karkówka
← Poprzednia
2728293031
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin